Narasin brukes i fôret til slaktekylling for å motvirke koksidier, en type encellede parasitter som kan gi alvorlig tarmsykdom hos kylling. Stoffet har antibakteriell effekt og er klassifisert som antibiotika i flere land, blant annet USA.

Hvorvidt kinolonresistente bakterier hos kylling og kalkun overføres til norske forbrukere, er et annet spørsmål forskerne skal finne svar på.

Kinolonresistente bakterier er motstandsdyktige mot en form for antibiotika som kalles kinoloner. Spørsmålet er om disse bakteriene bidrar til økt forekomst av antibiotikaresistens hos mennesker.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) sier Norge har som målsetting å være i front når det gjelder mattrygghet og dyrehelse.

– For å ivareta dette kreves det kunnskap, både om mattrygghet generelt og på områder som kan være av betydning for mattrygghet, smittepress og antibiotikaresistens, sier Listhaug.

Veterinærinstituttet leder begge forskningsprosjektene. Rundt 13 millioner kroner er satt av til formålet.

Les også på DN.no i dag:
- Vi savnet sentralbanken igår
- Norsk økonomi går inn i en mer usikker tid
Dyrere å realisere Spania-drømmen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.