Tirsdag i forrige uke sendte investor Arthur Buchard og Aker-sjef Øyvind Eriksen ut et brev til direktør Bjørn Erikstein ved Oslo Universitetssykehus.

I brevet datert 3. februar 2015, foreslår de en utredelse av muligheten for å bygge et nytt klinikkbygg for kreftbehandling på Radiumhospitalet.

Bygget ønsker Buchard og Eriksen selv å reise gjennom en ideell stiftelse, for deretter å leie ut til Oslo universitetssykehus (OUS).

- Samme hva jeg sier vil de ikke legge planene til side, sier OUS-sjef Erikstein.

Han mener det er et velment innspill, men et problem i forhold til kostnader og regler for offentlig anskaffelser. Ifølge styreleder er det ikke aktuelt å diskutere forslaget før tidligst på styremøtet i desember i år.

Det reagerer investor Arthur Buchardt på.

– Dette er trist for pasientene og ansatte på Radiumhospitalet. Det viser vel bare manglende evne til å både se og finne realistiske løsninger, sier han.

Bakgrunn: – Dette er trist for pasientene dnPlus (krever innlogging)

Gir ikke føringer

Næringslivstopp Trond Mohn er en annen som har engasjert seg i kampen mot kreft. Før jul i fjor donerte han blant annet en milliard kroner til Bergens forskningsstiftelse.

Til DN er Mohn svært tydelig på at han aldri gir penger med føring.

- Jeg gir aldri penger med føringer, så enkelt er det. Utover det har jeg ikke lyst til å si noe - men det sier jo alt, mener han.

POSITIV: Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. FOTO: Katrine Lunke / Kreftforeningen /
POSITIV: Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. FOTO: Katrine Lunke / Kreftforeningen / (Foto: NTB scanpix)

- En invitasjon

Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen er derimot klikende klar på at dagens situasjon er uholdbar og at noe må gjøres. Slik det er nå, er det pasienten som kommer dårligst ut, mener hun.

- Er det ikke verdt å utrede som et alternativ til å pusse opp et gammelt bygg som ikke kan bli perfekt?, spør Ryel.

Hun oppfatter forslaget fra Buchard og Eriksen som et ønske om å bidra til en løsning på kort og mellomlang sikt problemet med det nåværende bygget ved Radiumhospitalet. De langsiktige planen vil ikke være på plass før om 25 år.

- Det er ikke meningen at et nytt bygg skal parkere de langsiktige planene om hvordan det skal være i fremtiden. Dette er en invitasjon til å se på muligheten til å lage et nytt bygg som skal ha de oppgavene OUS mener bør ligge til Radiumhospitalet, sier Ryel.

- Ingen kan vel være i mot at man, sammen med fagpersoner på OUS, utreder hvilke oppgaver som skal ligge til et bygg og hvordan dette bygget skal være.

 

LES OGSÅ: Ny henvendelse om VimpelCom-saken

Skrev feil dato i brev om forlenget bevæpningsperiode

Hevder elektrikeren stjal Picasso-verk for 500 millioner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.