Verdens helseorganisasjon (WHO) og EU har etter Ebola-epidemien laget en standardisering av innsatsteam for å sikre bedre bistand ved akutte kriser, og har bedt Norge om å delta med helsefaglige team til støtte for WHO.

Nå har Helse- og omsorgsdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet gitt Helsedirektoratet og Direktoratet for samfunnssikkerhet (DSB) i oppdrag å utvikle en slik ordning. Den skal i første rekke etableres som en forsøksordning i to år.

– Ebolaepidemien i 2015 viste behov for bedre koordinering og kvalitet på helsehjelp ved akutte kriser. Det er derfor positivt at Norge nå får et prøveprosjekt for å teste dette, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

De nye teamene skal være et supplement til frivillige organisasjoners egne innsatsteam. En rekke europeiske land er i etableringsfasen med tilsvarende team som Norge. 

Trump gir god stemning på børsene
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor.
02:36
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ensom av fri vilje
Arvid Folke Järnbert ble lei av folk og rømte til seters for ett år, med en stabel av sigarer og bøker.
03:38
Publisert: