Mandag ble det nye, statlige selskapet for sykehusbygging, Sykehusbygg HF, opprettet med base i Trondheim.

– Dette er en viktig og riktig etablering. Hovedformålet er å sikre et nasjonalt kompetansemiljø for sykehusplanlegging og -bygging, sier helseminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

– Til nå har det ved hvert nytt sykehusprosjekt blitt brukt store ressurser på å bygge opp organisasjon og kompetanse for å gjennomføre nye bygg. Nå samles dette i ett nasjonalt miljø.

Samtidig heter «det at det nye foretaket skal utvikles gradvis og desentralisert» og trolig får både regionkontorer og fagavdelinger.

Sykehus-Norge har ansvar for en bygningsmasse på nesten 5 millioner kvadratmeter, og det samlede investeringsbudsjettet i denne sektoren ligger på om lag 10 milliarder kroner årlig.

Opprettelsen av det nye selskapet ble varslet i et møte Høie hadde med de regionale helseforetakene i januar.

Les også:
SAS melder om fortsatt tøffe markeder


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.