Det britisk-norske selskapet Your.MD, som har utviklet en applikasjon for selvdiagnostisering på mobilen - et slags alternativ til fastlegen, har hentet inn 85 millioner kroner for å vokse.

Your. MD-appen bruker kunstig intelligens, big data og en «chatbot» – et dataprogram som kan holde samtaler på et høyt nivå for å gi brukeren en diagnose på helseproblemet.  

Selskapet ble stiftet i Norge i 2013, men har nå hovedkontor i London.

Smedvig har vært med fra start

Selskapet Smedvig Capital- eid av Smedvig-familien med røtter i shippingindustrien i Stavanger- har vært investor i selskapet helt siden oppstarten. Nå går de, sammen med Orkla og andre eksisterende aksjonærer sammen om sprøyte inn nye 85 millioner kroner til i selskapet. 

Ifølge en pressemelding fra selskapet vil pengene brukes til å styrke veksten i selskapet- som i dag har i underkant av én million brukere fra 120 land, og til å utvikle en digital markedsplattform for helsetjenester og helseprodukter. 

– Det uvurderlige partnerskapet med Orkla gjør oss i stand til å bygge selskapet ytterligere, sier Matteo Berlucchi, administrerende direktør i Your.MD i en kommentar. 

«Passer perfekt»

Espen Wiik i Orkla Ventures sier selskapet har som mål å promotere innovasjon og kreativitet, og Your.MD passer perfekt inn i porteføljen. 

– Kombinasjonen av avansert programvare, kunstig intelligens, og bruk av naturlig språk, sammen med kunnskapen til virkelige leger, gjør at selskapet gir helsekunnskap på et høyt nivå, sier han i en kommentar. (Vilkår)

Indiskret lykkepille
Selv ikke grå lakk gjør Mercedes-AMG GT C roadster diskret.
00:50
Publisert: