Pål Bjerketvedt kunne vært lærer i ungdomsskolen. Han eier ikke frykt. Nå går NTB-sjefen fra den kriserammede norske mediebransjen til nesten like kriserammede Norges Fotballforbund (NFF) for å bli generalsekretær der. 30 år i norske medier ikke nok selvpining.

1 Hvorfor vil du deg selv så vondt?

– Ja, det er krisetider i mediebransjen. Men krisetidene i fotballen er forbigående. Fotballen er ikke konjunkturavhengig. Det har vært noen dårlige resultater for klubb og landslag, i hvert fall for herrelandslaget, men fotballen er så mye mer. Det handler om breddeaktiviteten nedover, yngre aldersklasser. Det er vesentlig. Det er ingen medlemsorganisasjoner som er større enn NFF. 

2 Vurderte du å søke på landslagstrenerjobben? 

– Jeg har sett den er ledig, men jeg har ikke reflektert over det. 

3 Hvilke fotballfaglige kvalifikasjoner har du for å aksle ledertrøyen i norsk fotball? 

– Jeg er nok ikke ansatt i denne jobben på grunn av mine fotballbravader. Det har nok mer å gjøre med min lange erfaring med å lede mediebedrifter. Men jeg spilte i mange år på Sprint Jeløy. Det er en gammel storklubb som vant norgesmesterskapet på 30-tallet. Jeg har 275 A-kamper på Sprint-Jeløy i gamle tredjedivisjon på 80-tallet. Jeg ligger ganske høyt på adelskalenderen. Jeg har også i mange år vært lagleder trener for yngre i klubben. Det var nok medvirkende i prosessen. Jeg har tre barn, hvorav en sønn spilte mye fotball.

4 Hva skal du ta med deg fra NTB til NFF?

– Jeg har vært i NTB i 12 år i disse dager. Det rare er at jeg har ikke tenkt på i det hele tatt at jeg skulle skifte jobb. Så kom denne seilende. Det har vært en stor forandring i NTB i de årene jeg har vært der. Men NTB har vokst og skapt bedre resultater hver eneste år. Vi har bredere innholdstjenester. NTB er en kompleks organisasjon, og det er definitivt NFF også. Jeg kan ikke svare på hva jeg vil gjøre med organisasjonen, jeg må komme dypere inn i alle problemstillinger først. Men det jeg har sagt også til andre medier i dag et at jeg ønsker å modernisere organisasjonen. Jeg ønsker å skape en god organisasjonskultur med mer åpenhet.

5 I NTB ble det oppstyr da du flyttet nattevaktene til Australia. Hva med å gjøre det samme med herrelandslaget – outsource hele greia?

– Jeg tror vi skal forholde oss til fotball på dagtid og hvile ut om natten. Jeg håper vi klarer å kvalifisere oss til et mesterskap i min tid. Det er definitivt ambisjonen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.