Det har gått tre måneder siden Sats sendte ut børsmelding om at de måtte stenge ned sentrene sine som følge av koronarestriksjoner.

Nå gjør treningssenterkjeden seg klar for gjenåpning:

Den danske regjeringen har gitt Sats grønt lys til å åpne sentrene fra 11. juni og den norske regjeringen har indikert at treningssentrene kan åpne igjen fra 15. juni.

«Selskapet har i dag kalt tilbake ansatte og vil bruke de neste dagene på å forberede en trygg gjenåpning på linje med regjeringenes retningslinjer og erfaringene våre fra gjenåpningene i Sverige og Finland», heter det i en melding fra Sats mandag ettermiddag.

Sats skriver at de forventer å ha gjenåpnet alle sentrene i alle land 15. juni og vil fra den datoen av kunne tilby alle produktene sine til samtlige medlemmer, noe som inkluderer både utendørs-, innendørs- og online-trening.

Koronasmell i første kvartal

Sats fikk et resultat på minus 34 millioner kroner før skatt i første kvartal. I samme periode i fjor var resultat før skatt positivt på 80 millioner kroner.

Inntektene falt til 990 millioner kroner fra 1,01 milliarder kroner i fjor.

Treningssentre i Norge ligger an til å være stengt i mesteparten av andre kvartal. Sats ga allerede i midten av mai et lite innblikk i hvordan det har påvirket selskapet. Fra utgangen av mars til utgangen av april falt antall medlemmer med 20.000, til totalt 676.000 medlemmer.

Treningskjeden anslo å brenne av 15 millioner kroner hver uke så lenge treningssentrene i Norge og Danmark måtte holde stengt.

– Det er ekstremt krevende å ha så mange ansatte permittert, og det kombinert med det at du ikke kan gi medlemmene det de ønsker, er kanskje det som er det tyngste, sa Sats-sjef Sondre Gravir til DN i forbindelse med kvartalstallene.

Siden sentrene ble stengt ned i Norge i mars, har alle medlemmene hatt tilgang til digital trening, og de siste ukene har Sats også tilbudt en rekke utendørs gruppetimer med instruktør.

Det børsnoterte selskapet har hovedkontor i Oslo og 10.000 medarbeidere i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Så langt i år har aksjen falt over åtte prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.