Stein Erik Hagen giftet seg med Mille-Marie Treschow i 2004. De ble skilt i 2012, men hun var fremdeles en av hans aller nærmeste venner da hun døde i september i år.

– Etter at Mille-Marie gikk bort, er vi blitt enige om at vi skal ha en øvelse i januar, barna og jeg. Den skal hete «Pappa døde i går», forteller Hagen i et portrettintervju med Dagbladet Magasinet.

Stein Erik Hagen sier til DN at han fikk et nytt perspektiv på ting etter at Mille-Marie Treschow gikk bort.

– Ja, for det skjedde så fort, og totalt uventet. Da fant jeg ut at det er lurt å være godt forberedt hvis noe lignende skulle skje med meg. Nå må jeg altså si med én gang at jeg absolutt ikke er alvorlig syk, men det kan fort skje en ulykke, og hva skjer hvis jeg plutselig faller fra eller havner i koma og ligger der i ett år? Hva skjer med bedriften og virksomheten da? Dette er det greit å få klarhet i, sier Hagen.

Under øvelsen vil Hagen sitte på sidelinjen og høre hvordan barna tenker, så kan han eventuelt skyte inn noen kommentarer hvis de har spørsmål, og de kan diskutere saken i etterkant.

– Vi har aldri hatt en slik øvelse før. Dette blir første gang vi gjør det, sier han til DN.

Ble enige om å dele skjevt

Han sier at han tror det er veldig smart å snakke gjennom sånt før dødsfall inntreffer:

– Hvordan begravelsen skal avvikles, hvordan man skal fordele ting, hvem skal gjøre og overta hva. Jeg tror denne øvelsen vil gå greit i min familie, spesielt siden ting allerede er delt, om dog ganske skjevt, sier han til Dagbladet.

Han forteller at hans datter Caroline har fått «desidert mye mer» enn de andre, noe familien ble enige om for lenge siden. Det var en lang, lang prosess som gikk over mange år, forklarer Stein Erik Hagen i intervjuet og presiserer at han har et veldig godt forhold til alle sine barn.

Hagen har fire barn: Camilla Hagen Sørli, Caroline Hagen Kjos, Carl Erik Hagen og Nicolai Thomas Stang Hagen.

Han har også tidligere snakket om arv og fordeling. I et intervju med DN for to år siden, svarte Hagen slik på spørsmål om hva de andre søsknene synes om at Caroline har arvet det meste:

– Hun har absolutt ikke arvet alt. På det tidspunktet var det bare Caroline som var interessert i å overta. Hvem som er eier er ikke avgjørende for oss. Det viktigste er at det blir i familien og at det er en hovedeier, ellers bare smuldrer det bort over tid, sa Hagen til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik står de i stormen
De har stått i tøffe beslutninger, mediestormer og hets. Slik takler de motgang.
02:09
Publisert: