Det opplyser helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til Dagens Medisin.

Stortinget har vedtatt at departementet må offentliggjøre dokumentet, men Høie mener vedtaket gir ham et dilemma.

– Rapporten har opplysninger som private aktører kan bruke for å styrke sin forhandlingsposisjon dersom det blir behov for å sette inn ekstra tiltak. Rapporten inneholder også omtale av private aktører, sier Høie.

I stedet for offentliggjøring vil han derfor gi stortingsrepresentantene mulighet til å lese dokumentet i et eget rom på Stortinget. Politikerne får ikke ha med seg mobiltelefonen inn i rommet.

– Slik kan de vurdere innholdet og ivareta sin kontrollfunksjon uten at dokumentet offentliggjøres, sier Høie.

SVs Torgeir Knag Fylkesnes reagerte i forrige uke på at Stortinget ikke hadde fått innsyn i dokumentet og forsøkte å få Høie hasteinnkalt til Stortinget. Men stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen avviste dette og viste til at Høie hadde opplyst at han trengte tid til å vurdere de juridiske aspektene i saken.

Opposisjonen på Stortinget har vært sterkt kritisk til Høies håndtering av krisen i ambulanseflytjenesten og har stilt spørsmål ved hvordan anbudskonkurransen ble gjennomført.

Denne uka ble Norsk Flygerforbund og NHO Luftfart enige om en lønnsavtale for ambulanseflypiloter som vil søke jobb hos Babcock, som overtar driften neste sommer. Det gir håp om at færre piloter forlater tjenesten.(Vilkår)

– Jeg vil vise at jeg har guts, selv om jeg kommer fra en slik familie
Katharina Andresen skal ta familiebedriften Ferd videre, men ønsker ikke å bli satt i bås som en arving.
02:06
Publisert: