Det er seks år siden Norsk pasientskadeerstatning (NPE) begynte med behandling av erstatningssaker for privat helsetjeneste, og det er kommet inn 2.941 saker.

I løpet av disse årene har 675 personer fått erstatninger på til sammen 90 millioner kroner.

Drøyt halvparten av sakene gjelder tannbehandling, mens kirurger står for en andel på 17 prosent. Omtrent halvparten av kirurgisakene er plastikkirurgi, og rundt 33 prosent er ortopedi.

Tannlegesakene omhandler rotfylling, kronebehandling, innsetting av broer og implantater, trekking av visdomstenner og diagnostisering av tannkjøttsykdommer.

Rundt tre av fire erstatninger utbetales fordi behandlingen ikke ble utført på riktig måte. I 27 saker mener NPE at pasientene fikk for dårlig informasjon.

– I noen saker gir vi medhold fordi vi mener at helsepersonellet ikke har gitt god nok informasjon på forhånd, og at pasientene mest sannsynlig ikke ville gjennomført behandlingen hvis de hadde fått god informasjon om komplikasjoner og risiko, sier NPE-direktør Rolf Gunnar Jørstad. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Dollaren stiger betydelig

Mer enn 300 riggarbeidere står klare til streik torsdag

Se DNTV: Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen
Ikonet Ford Mustang er tilbake. Og denne gangen på norske veier.
01:59
Publisert: