– De neste ukene er fokuset vårt på å holde folk i gang, for fysisk aktivitet er så viktig. Derfor håper vi at flest mulig vil delta i treningstilbudene våre online – selv om vi må stenge ned sentrene våre i Oslo og Bergen, sier kommunikasjonssjef Malin Selander i Sats.

Nå opptrer imidlertid Sats annerledes overfor kundene sine enn de gjorde ved nedstengningen i mars. Den gang ble alle informert om at de ble overført til et nytt midlertidig digitalt medlemskap for 199 kroner måneden i den perioden treningssentrene var stengt. Dette skjedde automatisk, med mindre kundene valgte en av de alternative kompensasjonsmulighetene som Sats ga tilbud om.

Praksisen fikk Forbrukertilsynet til å reagere. De mente det var brudd på markedsføringsloven. I august ble Sats varslet om forbudsvedtak med tvangsmulkt på to millioner kroner dersom de fortsatte å drive inn utestående krav om betaling for det digitale medlemskapet.

Men etter dialog med Forbrukertilsynet aksepterte Sats i september premissene og tilbyr nå tilbakebetaling for det digitale treningsabonnementet som selskapet satte kundene over på da treningssentrene var stengt. Kompensasjonen vil tilbys de kundene som ikke har brukt det digitale tilbudet, eller som i begrenset grad har benyttet seg av dette.

Treningssenterkjeden Sats må igjen stenge ned en del av sentrene sine.
Treningssenterkjeden Sats må igjen stenge ned en del av sentrene sine. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB)

– Har tatt lærdom

Ved nedstengningen nå, får alle berørte medlemmer fryst medlemskapet sitt automatisk hvis de ikke ønsker å holde det aktivt i perioden.

– Vi har hatt en kjempegod og konstruktiv dialog med Forbrukertilsynet og har selvfølgelig tatt lærdom av det som skjedde sist, sier Malin Selander.

Likevel håper hun flest mulig velger å holde medlemskapet sitt aktivt fremover, selv om man ikke får trent fysisk inne på senteret.

– Vi tilbyr en rekke digitale tjenester, som online-timer og direktesendte gruppetimer digitalt. I tillegg er vi i dialog med myndighetene, siden vi øyner en mulighet for å tilby personlig trening innendørs og gruppetimer utendørs. Her håper vi å få til en rask avklaring, sier Selander.

Mistet medlemmer

Sats hadde 662.000 medlemmer ved utgangen av tredje kvartal, mot 687.000 på samme tidspunkt i fjor.

– Frykter dere at flere nå vil melde seg ut?

– Som mange andre ble også Sats rammet av koronapandemien, men vi har klart å hente oss godt inn igjen. Foreløpig skal vi holde stengt to uker i Bergen og tre uker i Oslo, så får vi se hva som skjer etter det, sier Malin Selander.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.