Amerikanske forskere har påvist at et virus som blir påført et enkelt dørhåndtak etter bare fire timer kan finnes igjen overalt selv i en stor bygning, skriver ing.dk.

Forskere plasserte et ufarlig men sporbart virus på en eller to flater som ofte ble berørt; som for eksempel dørhåndtak i et kontorlandskap.

Etter mellom to og fire timer kunne de spore viruset på mellom 40 og 60 prosent av de smitteoverførende overflatene i bygningen, som dørhåndtak, trappegelender og heisknapper, viser forskningen som nylig ble presentert på en konferanse hos organisasjonen American Society for Microbiology.

- Skjer raskt

- Resultatene viser at virus-overføring fra overflater i bygninger skjer raskt, sier professor i mikrobiologi på Universitetet i Arizona, Charles Gerba.

Men ifølge professoren finnes en ganske enkel løsning på problemet.

Forskningen viser nemlig også at en gangs riktig bruk av renseservietter med ammoniumforbindelser daglig reduserer antallet smittede overflater med 80 prosent og reduserer virus-konsentrasjonen med 99 prosent eller mer, skriver ing.dk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Overlege mener Listhaug overser «tikkende bombe»

 
- Da har vi et kjempeproblem

 
- Den post-antibiotiske tid er her allerede

 
- Vi er på vei mot stupet i rakettfart