I Inntrøndelag tingrett på Steinkjer vil det blant annet bli hevdet at utredningene ikke var gode nok og at en rekke av avsatte og avgåtte sjefer i landsdelen har måttet gå for å oppnå målet om å legge sykehuset dit, skriver Adresseavisen.

Regjeringsadvokaten har påpekt at en slik sak vil kunne forskyve makt fra politikken til domstolene. Nåværende og tidligere administrerende direktører og styreledere i de berørte helseregionen er innkalt som vitner. Det er også helseminister Bent Høie (H) som etter planen er på plass i rettssalen fredag.

Et viktig tema vil trolig bli om hvorvidt statsråden formidlet at han ønsket lokalisering i Molde før vedtaket var gjort – og om det i så fall er i strid med foretaksloven. Selv mener Høie at han bare har gitt uttrykk for foreløpige vurderinger av saken. Kommunen mener at han og andre ledere nedover i systemet har inntatt et standpunkt uten å tilkjennegi dem åpent og at dette gjør dem inhabile.

– Jeg gleder meg. Vi har alt å vinne og ikke noe å tape. Det som skjedde på oppløpet mot styrebehandlinger og foretaksmøte, var rett og slett pill råttent, sa ordfører Kjell Neergaard (Ap) i Kristiansund til lokalavisa Tidens Krav i forrige uke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor