Det kommer fram i et svar til Stortinget fra helseminister Bent Høie (H) etter spørsmål fra Aps helsepolitiske talsmann, Torgeir Micaelsen, skriver Stavanger Aftenblad.

– At det ikke finnes oversikt over omfanget av dette problemet og hvor mye det koster samfunnet, burde fått alarmklokkene til å gå, sier han.

Høie svarer videre at det ikke finnes datagrunnlag for å hente ut komplikasjoner og hendelser som er oppstått på private institusjoner uten avtale.

- Regjeringen virker ikke interessert

– Når pasienter eventuelt havner på offentlige sykehus eller institusjon som rapporterer til NPR (Norsk pasientregister, red.anm.), vil det ikke være informasjon i denne rapporteringen som angir årsak til komplikasjon eller hendelse på privat sykehus, uttaler han.

– Det virker som dette er en problemstilling regjeringen ikke er interessert i eller tar særlig på alvor. Høie har gjort seg til spesialist på å legge til rette for private, kommersielle helsetjenester. Det kan virke dempende på interessen for motforestillingene, mener Micaelsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Helsepolitikere frykter todelt helsevesen


Helseutgiftene tilsvarer 60.000 kroner per nordmann

Hold deg oppdatert på DN Investor