Fra før var det varslet opptrapping av sykehusstreiken mandag, da 20 ledere og leger ved Helse vest i Bergen og St. Olavs hospital i Trondheim gikk ut i streik.

De 54 medlemmene som tas ut torsdag, jobber ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Finnmarkssykehuset, Helse Bergen, Oslo universitetssykehus, Helse Stavanger, Nordlandssykehuset og Helse Nord RHF.

Historiens lengste

– Etter at meklingen på onsdag ikke førte fram, er tillitskrisen i sykehusene ytterligere forverret, sier Rune Frøyland, leder i Akademikerne helse.

Historiens lengste sykehusstreik er snart på vei inn i sin sjette uke, etter at det ikke ble oppnådd enighet om hvor stor og hva slags medbestemmelse de ansatte skal ha i utformingen av turnuser ved helseinstitusjonene. De streikende omfatter leger, psykologer, sivilingeniører, jurister, økonomer, samfunnsvitere og tannleger.

Tillitskrise

Akademikerne mener konflikten hviler på en dyp tillitskrise mellom ledelse og ansatte ved norske sykehus. Dersom myndigheten skulle gå inn med tvungen lønnsnemnd – noe som blir mer og mer aktuelt etter hvert som streiken vedvarer – vil ikke det løse det grunnleggende problemet, argumenterer fagforeningen.

– Det vil ingen være tjent med. Sykehusene blir bedre når ledelsen og de ansatte trekker i samme retning. Det bør direktørene tenke gjennom, sier Frøyland.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Her blir Trump og Clinton utfordret til å si en positiv ting om den andre
I det som av mange har blitt kalt den mest skittene presidentdebatten i USA noen sinne, ble Hillary Clinton og Donald Trump utfordret av en velger til å si en pen ting om den andre. Se hva de svarte.
01:34
Publisert:

- Jeg har sagt og gjort ting jeg angrer på
Donald Trump ber om unnskyldning for språkbruken
00:57
Publisert: