Gårsdagen var sørgelig på Oslo Børs, og i dag håpet investorene på revansj. Det så lenge ut som de skulle få oppfylt ønske sitt. Men etter en helrød åpning i USA, aksjeras i Europa og fall i oljeprisen endte hovedindeksen til slutt ned med 3,31 prosent.

Les mer: Rett ned fra start

Dette er det syvende største fallet på Oslo Børs så langt i år.

Også i resten av Europa gikk det trått torsdag. I Frankfurt endte DAX-indeksen ned 2,8 prosent, mens CAC40 i Paris falt 2,9 prosent. På Stockholmsbørsen endte OMXS30-indeksen ned 3,1 prosent.

I USA var Dow Jones ned 2,2 prosent, Nasdaq ned 2,1 prosent og S&P 500 ned 2,0 prosent da Oslo Børs avsluttet handelen klokken 17.30.

I tillegg til det internasjonale aksjeraset var også oljeprisen med på å sende norske aksjer nedover. Da Oslo Børs avsluttet handelen gikk et fat nordsjøolje for levering i oktober for 105,40 dollar, ned 2,66 dollar siden gårsdagens sluttnotering.

Oljeprisen falt markert etter rapporten fra de amerikanske oljelagrene, som kom klokken 17:00 torsdag. Lagerrapporten var en dag forsinket på grunn av Labor Day i USA mandag.

Les mer: Oljeprisen raser på lagertrekk

Det har vært flere kjøpsanbefalinger på StatoilHydro i det siste. Goldman Sachs anbefalte aksjen på det sterkeste, og det har en rekke analytikere også gjort i Norge.

StatoilHydro endte torsdag ned hele 4,4 prosent til 145,60 kroner, og var dermed den enkeltaksjen som bidro mest til børsfallet. Aksjen ble omsatt for 3,2 milliarder kroner.

Questerre opp
Onsdag meldte Questerre Energy Corporation om en positiv test på Gentilly 1-brønnen i St. Lawrence Lowlands. Aksjen klatret tidligere på dagen, men falt til slutt 7,6 prosent til 15,80 kroner. Så langt i år er imidlertid aksjen opp over 300 prosent og har ingen synlige utfordrer til tittelen som årets rakett.

Gjødsel ned, men Yara falt mindre enn markedet
Selv om gjødselaksjene i USA og Canada falt betydelig tilbake etter at Oslo Børs stengte onsdag, var Yara blant få tungvektere som falt mindre enn markedet her hjemme torsdag.

Ifølge Bloomberg News tynget, i tillegg til lavere råvarepriser, avviklingen av Ospraie Managements største hedgefond i råvarerelaterte aksjer.

Yara endte ned 1,7 prosent til 298,00 kroner.

Overraskende plassering
Stolt-Nilsen endte overraskende som børsens åttende mest omsatte aksje med en omsetning på 278 millioner kroner. Før børsen åpnet krysset Fearnley Fonds en post på over 2,7 millioner aksjer til 87,50 kroner per aksje. Største nettoselger i aksjen er likevel USA-baserte Knight Equity Markets.

Aksjen falt 8,0 prosent til 85,50 kroner.

Les alt om Dagens Aksjetips her

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 3,31 prosent til 381,15 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.