Kan rettighetshavere gå til retten for å presse internettleverandører til å utlevere identiteten til fildelere? Det var dette en rettssak mot Lyse Bredbånd i Stavanger tingrett skule fastslå.

Dommen kan bli svært viktig prinsipielt. En dom i saken ble avsagt i går, men kun partene i saken får vite kjennelsen. Dommen er nemlig unndratt offentlighet.

Saken dreide seg om identiteten til den personen som la ut filmen Max Manus på nettet uten lov. Det gjaldt et videoopptak gjort i en tom kinosal hvor piraten filmet lerretet.

Les også: Max Manus på ulovlig nedlasting

Rettighetshaverne har sporet vedkommende til en ip-adresse hos Lyse Bredbånd, og advokatene i Simonsen har fått Post- og Teletilsynet til å frita Lyse fra taushetsplikten i denne saken.

Dersom Stavanger tingrett har gitt rettighetshaverne medhold må Lyse Bredbånd opplyse om hvilken abonnent som hadde fått tildelt den aktuelle ip-adressen. Med en navngitt mistenkt kan anklagerne gå til erstatningssak.

Dersom Lyse Bredbånd får medhold, vil norske piraters ip-adresser fortsatt være anonyme for andre enn operatørene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.