Økokrim henlegger innsidesaken mot Fredrik Wilhelms Mohns kjøp av Songa-aksjer for 12 millioner kroner den 19. oktober på grunn av bevisets stilling, skriver Dagens Næringsliv.

Én arbeidsdag etter aksjekjøpet kom børsmeldingen fra Songa Offshore om et potensielt salg av en rigg til Seadrill. Nyheten sendte Songa-kursen opp 12 prosent.

– Vi har behandlet denne saken etter de retningslinjer som gjelder. Da vi kom til at det ikke var grunnlag å forfølge saken videre, var det viktig å få en endelig avkl#229 raskest mulig, sier førstestatsadvokat Hans Christian Koss i Økokrim til DN

Innrømmer «forkjært tidspunkt»
Mohn og hans advokat gir Økokrim gode skussmål og innrømmer at det var et «forkjært tidspunkt» å handle Songa-aksjer.

«Økokrim har opptrådt ryddig i saken og jeg er takknemlig for en rask behandling fra deres side», sier Mohn i en pressemelding.

Fredrik Mohn er sønn av Trond Mohn, og representerer Vestlandets rikeste familie.

Les også: Trond Mohn: - Det har vært jævlig mye skriverier

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.