Espen Hennig-Olsen (56) står bak det nye flyselskapet som ble lansert i Kristiansand i dag.

Espen Hennig-Olsen var tidligere markedsdirektør og eier av omtrent en tredjedel av aksjene i familiens isfabrikk, Hennig-Olsen Is i Kristiansand. Han solgte seg ut for et par år siden og eier nå investeringsselskapet Tamburin Invest som ved siste årsskiftet hadde en bokført egenkapital på 31 millioner kroner.

Flyselskapet som blir lansert i dag skal ha gått til anskaffelse av et fly med omtrent 100 seter som skal fly fra Kjevik direkte til seks-åtte storbydestinasjoner i Europa – med tre daglige tur-retur-flyvninger. Fra før har Kristiansand kun to faste utenlandsruter – med SAS til København og KLM til Amsterdam.

Tror på 50.000
Espen Hennig-Olsen sa på dagens pressekonferanse at han tror det er realistisk å frakte 50.000 passasjerer årlig tur/retur de åtte destinasjonene selskapet hans, Flynonstop, så langt satser på fra Kjevik. Dette er London, Berlin, Paris, Barcelona, Dubrovnik, Parma, Palma og Nice.

London får tre til fem ukentlige avganger og de øvrige destinasjonene to ukentlige avganger.

Selskapet skal, som det eneste direkte fra Norge, lande på den svært sentrale London City Airport.

April 2013
Prisene vil variere fra 1798 til 4998 kroner tur/retur avhengig av billettype.

Flyet Flynonstop har valgt er det brasilianske Embraer 190 med 100 seter. Flyet, som eies av irske CIT, kommer nytt fra fabrikken til våren og settes inn i trafikk fra Kjevik mot slutten av april 2013.

- Vi har definert vårt hjemmemarked til mellom Flekkefjord og Risør. Det vil si rundt 300.000 innbyggere. Og om vi klarer målsettingen om å selge 50.000 tur/retur-billetter med en carbinfaktor på 65 prosent betyr det en omsetning på 100-120 millioner kroner i året. Da vil vi kunne gå med overskudd allerede i første hele driftsår. Men vi er tålmodige og langsiktige, sa Espen Hennig-Olsen til Dn.no etter pressekonferansen.

Hennig-Olsen, som skal være markedsdirektør i tillegg til eier, har ansatt svenske Daniel Lundberg som administrerende direktør for det nye selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.