Boka ligger også som nummer en på Amazons bestselgerliste. Mye av innholdet er allerede kjent ettersom flere medier enten har fått utdrag eller kopier av boka, som har tittelen «Fire and Fury: Inside the Trump White House», og er skrevet av journalisten Michael Wolff.

Utdragene som er publisert, gir et bilde av Trump som en ustabil person som er uskikket til å være president, noe alle rundt ham hevdes å være klar over. Flere amerikanske medier omtaler boka som «eksplosiv» og som «en bombe».

Meningen var at boka først skulle legges ut for salg tirsdag neste uke. Men da en av Trumps advokater sendte et brev til Wolff og forlaget Henry Holt og truet med søksmål hvis boka ikke ble stoppet, besluttet forlaget å framskynde utgivelsen til fredag.

Trump har allerede avvist boka som løgn og bedrag, og han avviser bestemt at Wolff har kunnet komme og gå i Det hvite hus i nesten et år, slik Wolff sier han har.

– Full av løgner, fordreininger og kilder som ikke finnes, skrev Trump på Twitter torsdag kveld.

Uttalelser i boka har også ført til en offentlig oppvask mellom Trump og Steve Bannon. Trumps tidligere sjefstrateg anklager i boka Trumps sønn Donald Trump jr. og svigersønnen Jared Kushner for å ha hatt et «upatriotisk og forrædersk» møte med en russisk advokat.

Etter at utdrag fra boka er blitt kjent har flere av Bannons økonomiske støttespillere tatt avstand fra ham. Det gjelder blant annet Rebekah Mercer, grunnleggeren av det høyreorienterte nettstedet Breitbart, der Bannon er sjef.(Vilkår)