I hvertfall hvis du tror på sjefstrateg i First Securities Peter Hermanrud, analysesjef i Argo Securities Kim Evjenth, analytiker i DnB Nor Markets Kristian Tunaal, analysesjef i Terra Markets Erik Roland og analysesjef i Terra Markets Stig Myrseth.

Torsdag, under AksjeNorges årlige konferanse "Stor aksjekveld", la samtlige frem sine beste aksjeråd.

Se tabellen nederst i artikkelen, der ekspertenes topp tre-liste er oppsummert.

Høy inntjening
Sjefstrateg i First Securities Peter Hermanrud anbefaler helt konkret selskapene Royal Caribbean Cruises RCL, Norwegian Air Shuttle NAS og it-selskapet Atea ATEA som de tre beste i markedet i 2011.

- RCL-aksjen har steget mye, men de har mye mer å gå på. Det er normalt når konsumenttilliten stiger, mener aksjestrategen.

Han venter høy inntjeningsvekst, men bare middels lønnsomhet i selskapet.

 

RCL har mye mer å gå på. Det vil bli rekordinntjening.

- Likevel vil det bli en rekordinntjening fordi de får mange flere skip.

- RCL har vært en kursrakett i år. Du er ikke redd for at den har gått for mye?

- Nei. Skal jeg se ett år fremover, tror jeg gjennomsnittet blir veldig bra, sier Hermanrud.

Norwegian-aksjer til 200 kroner
For flyselskapet Norwegian Air Shuttle, spår First-strategen en voldsom vekst i omsetningen.

- Nå har det vært et prisras på flyreiser. Derfor tror vi prisen nå skal opp, også fordi SAS ikke overlever med dagens prisnivå. SAS tapte riktignok ikke penger i tredje kvartal, men det er før engangskostnadene deres: I fjerde kvartal og første kvartal blir det tap, sier Hermanrud.

- Derfor tror jeg prisene vil stige til neste år og i 2012, sier Hermanrud.

Han hintet til at Norwegian-aksjen, som sist ble omsatt for 114 kroner, kan stige til 200.

Hermanrud tror på svakt bedre marginer for it-selskapet Atea, grunnet blant annet bedre makroforhold og lavere overhead.

- Atea tjener på at norsk økonomi er i sterkere vekst, og jeg tror det vil bli enda bedre årene som kommer. Inntjeningen har allerede snudd, men det stopper ikke her. Selv om det kan være en kjedelig aksjer, tror jeg den har et oppsidepotensial på 60 prosent, sier Hermanrud.

First-strategen valgte også ut aksjene ABG Sundal Collier ASC, Telenor TEL, Deep Sea Supply DESSC, Sparebank 1 SR-Bank ROGG og Eitzen Chemical ECHEM i rekkefølge nedover på listen.

Kursmål på 50 kroner

 

Norsk Hydros inntjening kommer til å øke kraftig i årene fremover.

Analysesjef i Argo Securities Kim Evjenth velger ut fire aksjer han har sterk tro på fremover. Norsk Hydro NHY, Schibsted SCH, Siem Offshore SIOFF og Nordic Semiconductor NOD.

- Norsk Hydros inntjening kommer til å øke kraftig i årene fremover. I tillegg vil lave London Metal Exchange (LME)-priser i tredje kvartal 2011 senke inntjeningen deres i fjerde kvartal. Prisen nå vil gi vesentlig bedre inntjening fra første kvartal 2011 og fremover, sier han.

Han ga Norsk Hydro et kursmål på 50 kroner, 12 kroner over siste omsetningskurs.

- Schibsted er best tilpasset i verden
Evjenth mener Schibsteds godt gjennomførte kostnadstiltak har gitt en sterk resultatforbedring, på tross av flate inntekter. Han har et kursmål på 190 kroner, omtrent 33 kroner over dagens aksjekurs.

- Nedgangen i annonsemarkedet har stoppet opp, vi forventer en klar forbedring i Norge og Sverige de neste seks til 12 månedene. Online-virksomheten bidrar nå med godt over halve overskuddet. Vi forventer at området vil fortsatte å vise langt sterkere vekst enn den tradisjonelle medievirksomheten, sier Evjenth.

Strategen begrunner også anbefalingen med at nettogjelden er kuttet fra 5,4 milliarder til én milliard ved utgangen av 2008. Han forventer derfor en positiv kontantposisjon i 2011.

- Schibsted er det medieselskapet i verden som er best tilpasset de utfordringene som kommer til å komme. De har en attraktiv prising, og jeg tror også frykten for eksponeringen i Spania er overdrevet , mener Evjenth.

Evjenth mener det også er mange grunner til å satse på Siem Offshore.

- Siem Offshore har et spennende, fullfinansiert nybyggingsprogram. Selskapet har verdens nyeste og mest avanserte flåte av ankerhåndteringsskip, en usedvanlig god kontraktsdeling og attraktive finansieringsordninger i Brasil gir større rom for nye prosjekter, sier strategen.

- Få aktører i bransjen

 

Vi tror det er realistisk med en formidabel vekst for Morpol.

Analytiker i DnB Nor Markets Kristian Tunaal presenterte tre av sine beste aksjetips torsdag. Han har sterkest tro på Wilhelm Wilhelmsen ASA WWASA, Deep Sea Supply DESSC og Morpol MORPOL.

Om Wilhelm Wilhemsen ASA, sier han følgende:

- Det er få aktører i bransjen. WWASA har en veleletablert markedsposisjon. Med en markedsandel på cirka 25 prosent, er WWASA verdens største aktør, og billig på våre estimater.

- Ser vi på utviklingen av verdensøkonomien, er vi inne i en psykisk opptur. Mange tror verddensøkonomien blir bedre. Det kommer til å føre til mer transport. Det andre er at verdenshandelen som sådan blir mer global. Dette bidrar til å gi mer transport, sier Tunaal.

- Tjener mer dersom fiskeprisene synker
- Sjømat som produkt er langt tilbake i forhold til kjøtt, noe vi mener er positivt for aksjen. Vi tror det er realistisk med en formidabel vekst for Morpol, sier Tunaal, og legger til:

- Morpol er et selskap som har vekst i omsetning, inntjening og har god prising. I motsetning til andre, er dette et selskap som kommer til å tjene mer penger dersom fiskeprisene synker. Dette tror vi altså at kommer til å skje, sier han.

Han forventer å se firedobbel vekst på driftsresultatet frem til 2012.

Tunaal mener Deep Sea Supply er godt posisjonert mot Brasil, hvilket han tror vil bli et vekstmarked.

20 prosent stigning

 

Det sterke prisbildet vil holde seg.

Nordeas aksjestrateg Erik Roland har størst tro på Marine Harvest MHG, Subsea7 SUB og Wilhelm Wilhelmsen ASA WWASA.

Han tror Marine Harvest-aksjen kan stige omtrent 20 prosent til 7,5 kroner. Samtidig venter han et betydelig utbytte.

- Marine Harvest har høy operasjonell ge#229 mot stigende laksepriser. Det sterke prisbildet vil holde seg, fordi Chile ventes ikke å være tilbake på gamle nivåer før om fire til fem år, fordi sterk etterspørselsvekst fra Sør- og Latin-Amerika vil absorbere mye av volumveksten fra Chile og fordi biomasseveksten i Norge minimal.

Han tror at forbedret kostnadsposisjon, økte kontraktspriser og ytterligere volumpotensial i Norge vil bidra til det sterke inntjeningsmomentum på kort sikt.

Deep Sea Supply-aksjen anbefalte han, fordi den er "svært billig på estimater".

- Lav risiko i sparebanker

 

Analysesjef i Terra Markets Stig Myrseths beste aksjetips var at det er lav risiko i mange små sparebanker. Videre ville han ha satset på Statoil STL som et alternativ til bankrente, Renewable Energy Corp REC og Rocksource RGT.

- Av de større sparebankene er vi mest positive til Sparebanken Øst og Sparebanken Nord-Norge. Øst tilbyr en tosifret direkteavkastning. Mange av de mindre sparebankene, som Nes, Totens og Rygge-Vaaler er helt feilpriset, mener Myrseth.

Videre mener han Statoil er en flott utbytteaksje: "et spill på en sterk oljepris".

På et par års sikt skal nok både oljeprisen og Statoil opp å hilse på toppnivåene fra 2008.

- På et par års sikt skal nok både oljeprisen og Statoil opp å hilse på toppnivåene fra 2008. Statoil er en av børsens beste utbytteaksjer, med en estimert direkteavkastning på over fem prosent i årene fremover, sier Myrseth.

Han venter at interessen for solenergi tiltar i takt med stigende oljepriser.

- REC verdsettes kun til 0,8 ganger bokført egenkapital. Det er lavt for et selskap med en sterk global markedsposisjon i en vekstbransje. REC er også en oppkjøpskandidat: Dersom Oslo Børs ikke er villig til å verdsette REC høyere, vil det ikke overraske om noen andre gjør det, sier Terra-analytikeren.

Kvitt eller tredobbelt
Stig Myrseth Rocksource kan bli kvitt eller tredobbelt i 2011.

- Rocksource er et leteselskap med blokker i Norge, Vest-Afrika, India og Mexico-golfen. De neste to årene skal ressursbasen "de-riskes" gjennom en serie high-impact leteboringer. Med letesuksess er Rocksource en mangedoblingskandidat, sier han, og legger til:

- NB: Her er det meget høy risiko!

Dette anbefaler ekspertene: