Solenergiselskapet Rec har fått mye oppmerksomhet på Oslo Børs de siste to handelsdagene. Onsdag fortsetter aksjen å stige kraftig etter et globalt børsrally i solenergi.

Tirsdag steg Rec-aksjen 7,9 prosent og onsdag formiddag stiger aksjen med nye 9,6 prosent til 1,42 kroner.

Solrally
Oppturen kommer etter et globalt solrally drevet av First Solars aksjekursoppgang på 46 prosent etter selskapets kapitalmarkedsdag tirsdag. Øvrige solselskaper i USA og Asia har vist oppgang på 10-20 prosent det siste døgnet.

First Solars kapitalmarkedsdag fokuserte på teknologi, kostnader, markeder og finansielle mål for 2013 til 2015.

DNB Markets mener overførbarheten fra kapitalmarkedsdagen til Rec er positiv, men ikke direkte, gitt forskjellene i forretningsmodell og teknologi, melder TDN Finans.

First Solar belyste at tynnfilmteknologien som muliggjører for kostnadsreduksjoner, som er vanskeligere å oppnå innen silisium.

Jekker opp kursmålet
SEB oppgraderer aksjen fra hold til kjøp med et kursmål på 1,60 kroner per aksje, melder TDN Finans.

Meglerhuset peker på at silisiumprisene har begynt å hente seg inn, med en oppgang på 21 prosent hittil i år. De mener dessuten at analytikernes konsensusestimater er for lave og bør økes.

«Vi ser fortsatt høy risiko fra en potensiell kinesisk importskatt på silisium og refinansiering relatert til gjeldsforfallet i 2014. Likevel, etter å ha endret betingelser for sine bankfasiliteter, vil Rec ikke bryte lånebetingelsene i første halvår, og venter heller ikke brudd i andre halvår, og selskapet har mer tid til å finne en løsning på gjeldsforfallsutfordringene i 2014», heter det.

Tror på tosifret aksjekurs
Tirsdag meldte Finansavisen at Swedbank First-strateg Peter Hermanrud for seg kraftig oppgang i silisiumsprisene de kommende årene. Hermanrud ser derfor store Rec-overskudd og tosifret aksjekurs for det norske solenergiselskapet.

LES MER: Solfest på Børsen

De siste dagene har omsetningen av Rec-aksjer økt kraftig. Mens aksjen ble omsatt for 25 millioner kroner mandag, endte omsetningen på 102 millioner kroner tirsdag. Onsdag er aksjen omsatt for 52 millioner kroner allerede etter 35 minutters handel.

Oljeselskapet DNO International får også oppmerksomhet i markedet onsdag. Selskapet kom onsdag morgen med et resultatvarsel til markedet. Samtidig meldte det om et funn i Tawke 17-brønnen i Kurdistan.

LES MER: Resultatvarsel fra DNO

DNO-aksjen faller 0,9 prosent til 9,76 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,79 prosent til 471,82 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.