- Jeg er skuffet over banken, når jeg ser dette. Jeg blir jeg nødt til å se etter ny bank, skrev en 37-årig lånekunde fra Oslo nylig i en renterapport til tjenesten DN Rente.

Han hadde nettopp oppdaget at renten hans på godt over tre prosent, var i absolutt høyeste laget, i forhold til hva andre brukere av DN Rente har rapportert inn. Mange av rapportene DN mottar tyder på at folk ikke har vært klar over hvor god rente det er mulig å oppnå.

Og etter Norges Banks siste rentekutt i juni har det blitt mulig å presse renten enda lenger ned.

Mens en rente mellom 2,5 og 2,6 var knallbra i vår, tilbyr nå svært mange banker renter ned til 2,25 prosent til enkelte kunder.

Kutt til samme nivå

Dette gjaldt i første omgang for de av kundene til Boligkreditt som hadde lån over fire millioner kroner, samt kunder under 34 år som er medlemmer av Akademikerne. Siden har unge medlemmer av LO fått liknende tilbud via Sparebank 1-banker, og så kom Gjensidige på banen med samme rente, for unge medlemmer av YS, Tekna og Nito.

Matcher avtalene

Storabankene Nordea og DNB  har også kuttet renten, men har stoppet på henholdsvis 2,6 og 2,65 prosent nominell rente som veiledende rente for sine beste kunder. Dette er imidlertid ikke de laveste rentene de tilbyr i markedet.

- Vi har ikke fastpris på lån, selv om vi har veiledende priser på nettet. I lånesøknader ser vi an kunde til kunde og vurderer deres situasjon individuelt. Har de veldig god sikkerhet og betalingshistorikk så strekker vi oss langt, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB.

*Dette er beste rentenivå som et visst antall lesere rapporterer om. Enkeltrapporter om lavere rente er ikke tatt med.

DNB hadde inntil nyttår avtale med Akademikerne. Da ble avtalen flyttet til Danske Bank. Men DNB har  kjemper for å beholde disse kundene. Rapportene sendt til DN rente viser at en god del DNB-kunder nå har fått tilbud om 2,25 prosents rente.

Mange lesere forteller at de har brukt Akademikerne-avtalen til å presse ned prisen i andre banker, ofte med stort hell. Når dette ikke fungerer er det også flere som forteller at de har byttet bank.  

- Etter å ha forsøkt å prute på renten i DnB uten å lykkes, gikk vi over til Danske Bank på Econa- avtalen, skriver en mann fra Oslo.

En rente på 2,25 prosent ser også ut til å være bunnrenten til Nordea.

Gullrenten på vei ned

DN Rente har en funksjon som regner ut bankenes ”gullrente” – snittet av de ti prosent laveste rentene. Dette skal være en indikasjon på hvor god rente det er mulig å oppnå for en betydelig del av leserne. Vi fjerner gamle renterapporter fra utregningen etter hvert som nye kommer inn, men foreløpig ligger ”gullrenten” noe over de aller beste rentene, men dette vil endre seg med flere nye rapporter.

Totalt er det nå sendt inn 5000 rapporter til DN Rente, og snart 1500 etter siste renteendring.

Eldre kan også få 2,25

Kunder over 34 år må typisk ut med 0,1 til 0,15 prosentpoeng høyere rente enn beste tilbudene for de unge, ifølge prislistene. Men rapportene fra DN Rente tyder på at en del lånekunder i øvre 30- og 40 årene også får denne renten, både hos DNB og andre banker. Vi kan imidlertid ikke utelukke at en del av disse er gift med noen under 34 år, og dermed kan true med å bytte til et tilbud for unge.

 

Les også: Her betaler du 6000 ekstra for én million kroner

Banken bladde opp etter renteløfte  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bidra til et åpnere bankmarked og sjekk din rente på:

 DN Rente