Med havet og dramatiske fjell som kulisse på Kråkenesfjellet i Vågsøy i Sogn og Fjordane, gjorde et team fra Volvo denne uken fotoopptak av en ny "hemmelig" modell.

Stengte veier
Ved å stenge veier og bortvise skuelystne forsøkte teamet fra Volvo å bevare hemmeligheten.

Likevel klarte en av våre lesere å ta bilder av bilen, som er den nye kompaktsuven XC40.

 

Ingen kommenta
Bilen er så ny og "hemmelig" at Vi ringer den norske Volvo-sjefen;

Kan du bekrefte at XC40 har vært på opptak i Norge denne uken?

- Det vet jeg ikke, sier Øystein Herland som ikke vil kommentere noe om denne saken.

- Det som ikke er offisielt, har vi ingen kommentar til, sier han til DN.no.

Røffere enn V40
Det som er sikkert, er at dette er de første bildene av en totalt ukamuflert XC40.

Den litt mer "pysete" broren V40 debuterte i Genève i mars i år, og etter alt å dømme skal altså familien også inneholde en tøffere Cross Country-variant i form av denne modellen.

Les også: Her er den nye Volvoen

Bilen har høyere bakkekl#229 enn V40, samt røffere plastdetaljer og takrails i aluminium. Fronten har forskjellige tåkelys og en anderledes støtfanger enn V40. Kraftige stigtrinn i noe som ser ut som aluminium er med på å understreke at dette er en røffere modell.

Regn med både tohjulsdrevne og firehjulsdrevne varianter, samt velkjente motorer fra Volvo. Sikkerheten, som er Volvos varemerke, blir helt sikkert også ivaretatt i denne modellen. V40 har blant annet som første modell kollisjonsputer for fotgjengere.

Debut i september
Selv om Volvo ikke vil si noe om det, skal XC40 etter alt å dømme debutere under bilutstillingen i Paris i høst.

Pressebildene som kommer i den sammenheng er altså tatt i Vågsøy i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.