Kredittratingbyrået Moody's tegner et utfordrende bilde for verdens bulkrederier de neste årene og frykter at bransjens fragmenterte sammensetning og spekulative art vil stå i veien for rateøkninger fremover.

Det skriver Moody's i en melding tirsdag.

I Norge har bulk-selskaper som Jinhui JIN og Golden Ocean GOGL falt på Oslo Børs den siste tiden. Shippingkongen John Fredriksen er stor eier i Golden Ocean.

”Selv om skraping av gamle skip, utsettelse eller kansellering av bestillinger og havnekø vil ta unna noe av presset på ratene så vil ikke dette være nok til å absorbere det ekstra tilbudet i markedet. Derfor ser vi et prispress innen bransjen de neste 18-24 månedene, heter det i rapporten.

Når det gjelder rederienes kredittkvalitet fokuserer Moody's på tre faktorer. Rederienes eksponering mot spotmarkedet, nybyggingsprogram og likviditet.

Ratingbyrået varsler en selektiv og restriktiv utlånspolitikk fra bankene fremover.

Les også: Fredriksen-konkurrent i krise

Her er indikatoren som svikter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.