I helgen slapp BMW de første offisielle bildene av den nye 4-serien.

Se store bilder i DN Play!

Under bilutstillingen i Detroit i januar i år, avduket BMW konseptmodellen, og bildene av produksjonsmodellen røper at det meste av designet er beholdt.

Det er nordmannen Per Ivar Selvaag som står bak deignet på den nye 4-serien, modellen som skal erstatte dagens 3-serie coupé.

Les mer om Selvaag, og 4-seriens designprosess.

I Detroit avslørte han for oss at det han var mest fornøyd med på bilen var proporsjonene. Og de har vokst fra dagens modell. 4-serien skal distansere seg fra 3-serien som en mer eksklusiv og sportslig modell.

 

Det gjøres blant annet ved at den har vokst med 26 millimeter i lengden, og ikke minst fått en akselavstand som en 50 millimeter lenger. Samtidig er taklinjen trukket 16 millimeter lavere. Bredden er økt med 43 millimeter. Alt i alt gir dette et mer sporty utseende. Når sporvidden er økt med 45 millimeter foran og 81 millimeter bak, burde det kunne gi langt mer sporty kjøreegenskaper også.

Ved lansering kommer bilen i tre forskjellige modeller. 428i, 435i og 420d. Det betyr to bensinmotorer på 245 og 306 hestekrefter, samt en dieselmotor på 184 hestekrefter. Alle motorene kan etterhvert utstyres med firehjulsdrift, noe som gjør at 435i xDrive gjør null til 100 km/t på 4,9 sekunder. Det er ett tidel tregere enn nye Porsche 911 Carrera.

Senere kommer det en 420i bensinmodell med 184 hestekrefter, samt 430d og 435d med henholdsvis 258 og 313 sterke dieselhestekrefter. Også disse kan kombineres med firehjulsdrift.

Bilen presenteres først under bilutstillingen i Frankfurt i september, og kommer på markedet i løpet av høsten.

 

Se store bilder i DN Play!

Se video av konseptbilen fra Detroit.

Les også om BMW X4: Her er BMW-en du ikke ante du trengte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.