Dette er de første offisielle bildene av Volvos nye S60.

- Den nye Volvo S60 er bygget for å bevege deg. Utseende og kjøreegenskaper er helt ulik noen tidligere Volvo, og bilens teknologi vil bidra til at du føler deg tryggere og sikrere bak rattet, sier Stephen Odell, President og CEO hos Volvo Cars i en pressemelding.

Konseptmodellen debuterte under bilutstillingen i Detroit i 2008, nå er altså endelig produksjonsmodellen vist. Og de lekre linjene til konseptmodellen er til en viss grad beholdt. Grillen kjenner vi igjen fra XC60, samt den faceliftede C30.

Volvo S60 kan utstyres med fotgjengerbeskyttelsen Pedestrian Detection – et sikkerhetsutstyr som registrerer fotgjengere foran bilen og automatisk bremser hvis ikke føreren reagerer i tide.

- Kundene i dette segmentet ønsker emosjonell appell, sportslig design og dynamiske kjøreegenskaper. S60 har alt. Vi er overbevist om at den vil bli en meget sterk konkurrent i markedet, sier Odell.

Den helt nye Volvo S60 vises for første gang for publikum under bilutstillingen i Geneve i mars neste år. Produksjonen starter tidlig på sommeren 2010 ved Volvos produksjonsanlegg i Ghent, Belgia.

Les også: Sex-mas fra Volvo

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.