Med konseptmodellen Vision EfficientDynamics viser BMW sine fremtidsvyer.

Og for fartsglade kan det se ut til at fremtiden blir både lys og trivelig. Ved hjelp av en tresylidret dieselmotor og to elektriske motorer i et hybridsystem, yter bilen hele 356 hestekrefter og et massivt dreiemoment på hele 800 Nm. Null til 100 km/t skal gå unna på 4,8 sekunder og toppfarten er begrenset til 250 km/t.

Bilder:

Bilen får drift på alle fire hjul, med en elektrisk motor på hver av akslingene.

Bilen er en 2+2 seter, og heller ikke de antatte forbrukstallene er til å kimse av. BMW mener bilen kan gå på 0,376 liter per mil og klare et Co2-utslipp på 99 gram per kilometer. Ettersom bilen er en plug in-hybrid mener BMW at utslippet kan synke til 50 gram per kilometer. Rekkevidden på kun elektrisk motor er 50 kilometer.

Om det ikke blir din neste BMW, så viser den ihvertfall hvordan BMW ser for seg fremtidens bil, og hvilken teknologi som kan bli aktuell for kommende modeller.

Konseptbilen vises for første gang under bilutstllingen i Frankfurt i midten av september.

Les også: BMW lanserer hybridmodeller

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.