3.471 ansatte med tre til ti års jobberf#229 (gjennomsnittlig fem år) etter avsluttet utdannelse, er spurt om hva de mener er viktig for den videre karrieren.

De har også blitt spurt hvor de aller helst vil jobbe: Hva er drømmebedriften?

Statoil topper
Svarene viser at olje- og offshoreselskaper går kraftig frem blant ingeniører, tross ferske miljøkatastrofer i Norge og internasjonalt, skriver Dagens Næringsliv.

Statoil topper som ifjor, fulgt av Aker Solutions, mens både ConocoPhillips, Shell, Esso/ExxonMobil og utskjelte BP rykker kraftig nedover.

Blant økonomer er DnB NOR på annenplass, mens Nordea, Sparebank1 og First Securities rykker kraftig oppover fra fjorårets liste (se hele listen nederst).

First Securities bekrefter at selskapet merker økt pågang. Selskapet hoppet 17 plasser på listen, sammenlignet med fjoråret.

- De siste årene har vi merket generell økt interesse for å jobbe hos oss, noe vi naturligvis er godt fornøyd med, sier kommunikasjonssjef Tor Arne Olsen i First Securities til DN.no

Han forteller at selskapet bruker mye tid på rekruttering og på å finne de rette og beste hodene.

- Vi kjører blant annet omfattende prosesser i forbindelse med våre populære traineeprogrammer, og det er flott å registrere at studenter kontakter oss veldig lang tid i forkant med ambisjoner om å bli inkludert i programmet, sier Olsen.

Les: Disse selskapene liker vi dårligst

Sjefer som inspirerer
Over 50 prosent av de spurte verdsetter friheten til å jobbe uten at det går ut over privatlivet.

Nå er det først og fremst følelsen av å bli satset på som får unge arbeidstakere til å bli, samtidig som å få anledning til å ha et privatliv. Dette kommer frem av undersøkelsen.

Viktigst av alt etter lønnspakken, ifølge 58 prosent av de spurte, er sjefer som inspirerer, støtter og utvikler ansatte.

Sjekk listen over drømmebedriftene her:

Drømmebedriftene:









Ingeniørbedrifter:









IT-bedrifter





Les:
Skandiabanken knuser alle
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.