Intel er mest kjent for å lage komponenter til elektronikken vi omgir oss med, men på CES-messen i Las Vegas denne uken viser de også frem et ferdig produkt sammen den kinesiske droneprodusenten Yuneec.

Yuneec Typhoon H er en drone av typen hexakopter - den er drevet av seks horisontale rotorer - som er laget for å følge etter eieren overalt. I tillegg til denne egenskapen har Typhoon H avanserte sensorer som kan overvåke tilstanden til eieren. Alt fra puls til blodtrykk kan måles.

Dronens kamera har også evnen til å forutse hindringer, dersom noe uforutsett oppstår mellom eieren og dronen.

Ifølge Intel skal Typhoon H være lanseringsklar før sommeren med en pris på under 2000 dollar.

Slik presenterte Intel dronen under CES. Spol frem til 46:40:

&lt;/p&gt;&lt;p &gt;Intels rolle i dette samarbeidet er en teknologi som kalles Real Sense. Kort fortalt skal Real Sense gi menneskelige sanseevner til elektroniske produkter. Måling av fysiologisk tilstand, tilpasning til miljøet og evnen til å manøvrere seg selv er blant elementene i denne teknologien, som i tillegg til sport også kan brukes i spill og andre situasjoner.&lt;/p&gt;&lt;p &gt;PC-er med RealSense kan for eksempel bruke en gjengivelse av ansiktet til den som spiller inne i spillet med sanntids oppdatering av ansiktsuttrykk.&lt;/p&gt;&lt;p &gt;&lt;strong&gt;&lt;a href="http://www.dn.no/topic/CES_2016"&gt;Se alle våre CES-nyheter her.&lt;/a&gt;&lt;/strong&gt;&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Forbrukerelektronikk" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Intel" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Droner" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:CES_2016" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.