Det er sjeldent upopulært å investere i aksjer, og investorene strømmer isteden til obligasjonsfond, viser tall fra Morningstar.

Aksjeinvestorer beveger seg forsiktig inn i markedet, mens obligasjonfondene opplever en massiv tilstrømning av kapital som total overgår aksjeflyten for andre dag på rad, skriver Morningstar i en fersk rapport.

Estimert nettotegning i europeiske obligasjonsfond i oktober var på 22,05 milliarder euro, tilsvarende over 160 milliarder kroner.

Det er høyrenteobligasjoner som er mest populært. Denne typen obligasjoner er også de mest risikable.

Vil ta risiko
Veletablerte navn og flaggskipfond er mest populært. PIMCO, som er verdens største obligasjonsforvalter, er spesielt populært blant investorene. Fondet ledes av den profilerte forvalteren Bill Gross.

Samtidig flykter kundene fra BNP Paribas, Santander og Amundi.

- Bakgrunnen for investorenes sult etter obligasjonsfond er åpen for tolkning. Men det virker som at europeiske investorer er glade for å påta seg risiko, skriver Ali Masarwah fra Morningstars europeiske analyseteam.

Han peker på at investorene er forsiktige med aksjefond.

Les også:

Svenskene kaster seg etter norske lommebøker

Bryter alle rekorder

Her er aksjemeglernes nye marked (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.