Prisene for Vauxhall Ampera, altså Opels britiske ekvivalent, er annonsert. Bilen er elektrisk drevet, men med utvidet rekkevidde ved hjelp av en motor som genererer mer strøm underveis.

I England vil den såkalte E-REV-en koste under 30.000 pund når den kommer på markedet om ett års tid.

Ved hjelp av 5000 pund i rabatt fra myndighetenes støtteordninger vil kunden betale 28.995 pund for Ampera. Det tilsvarer drøye 270.000 norske kroner utfra dagens kurs.

- Vi planlegger å annonsere prisene på Opel Ampera i januar måned, opplyser den nye norske Opel-sjefen Peter Nikell til DN.no, som kan si såpass som at prisen blir i nærheten av den europeiske prisen.

Skattes som hybrid
Dessverre for Opel og potensielle kunder vil norske myndigheter skattlegge bilen som en hybrid, det betyr at effekten av den elektriske motoren ikke blir avgiftsbelagt, og at den får et lite fradrag for vekten av batteriene.

Selv om bilen ikke skal forbruke mer enn 0,16 liter på mila, noe som tilsvarer et utslipp på 40 gram CO2 per kilometer, vil den måtte betale avgifter til staten. Ettersom bilen er tung, den veier hele 1689 kilo, drar vekten avgiftssummen opp til omlag 35.000 kroner for Ampera.

Utvidet rekkevidde
Det er plass til fire passasjerer, og i tillegg er det rom for 300 liter bagasje. Ampera kan kjøre mellom fire og åtte mil på batteriet, og inntil 50 mil ved hjelp av den bensindrevne batterigeneratoren på 1,4 liter og 82 hestekrefter. Null til 100 km/t går på ni sekunder, og bilen har en toppfart på 160 km/t.

Les også: Supergjerrig Volvo

Batteriet lades via en vanlig stikkontakt på under fire timer. Bilen kommer på markedet neste år.

- Vi jobber med å få en bil til Norge før sommerferien, og vi planlegger lansering høsten 2011, sier Nikkel.

Les også vår prøvekjøring av den første plug-in hybriden i Norge: To biler i en (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.