Den norske solenergikjempen Renewable Energy Corporation (REC) har kommet seg inn på Standard & Poors Equity Research sin globale "top-pick portefølje" for 2008, skriver di.se.

Hyggelig
- Det er hyggelig for dem å bli medlem av en engere krets. Da er det flere internasjonale investorer som får øynene opp for et stort norsk selskap som ikke er så godt kjent utenfor landets grenser. Vi må bare erkjenne at ting er stort og fint her til lands, men det er mange der ute som aldri har hørt om REC, sier analytiker Einar Kilde Evensen i DnB Nor Markets til DN.no.

Han tror det vil bli flere potensielle kjøpere av REC-aksjen etter dette.

- Det er ihvertfall ikke negativt at de kommer inn i den gruppen, sier han.

Kjøp REC
Evensen har vært positiv til REC i lang tid, også på grunn av den gode informasjonspolitikken. Han har et kursmål på 320 kroner og en klar kjøpsanbefaling. I dag handles aksjen til 256 kroner.

- Jeg har vært positiv hele veien. Det er ikke et billig selskap, det er det ingen som sier. Men de er definitivt ledere innenfor solenergi og har corporate governance helt i toppsjiktet internasjonalt. De er veldig lett for analytikere å komme i kontakt med ledelsen og er rause med informasjon. REC var først ut med å si at de skulle kutte kostnadene per watt med 50 prosent. Siden er det mange andre som også har lagt hodet på blokken, sier han.

Fortjent
Evensen, som er ute i pappapermisjon for tiden, mener plasseringen er høyst fortjent.

- Ja, det er fortjent. S&P tar en ganske fin siling av aksjene de tar inn i den porteføljen, sier han.

Verdens beste
Porteføljen omfatter 30 aksjer fra USA, Europa og Asia. Ytterligere et par nordiske selskap finnes i porteføljen: svenske Handelsbanken og finske Metso, skriver Standard & Poors i en pressemelding.

Øvrige europeiske aksjer er Keppel, Nestle, Prudential, Scottish & Southern Energy, Siemens, Telefonica og Unicredito Italiano. For fjorårets portefølje var avkastningen hele 37,7 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.