Knapt - om noe - annet sted i verden har boligprisene fått så mye juling som i Latvias hovedstad Riga.

Det går frem av den kvartalsvise oversikten over utviklingen i boligpriser utført av Global Property Guide.

Justert for inflasjon er boligprisene i andre kvartal hele 60,8 prosent lavere enn ett år tidligere (nominelt er prisene 58,9 prosent lavere).

Det kvalifiserer Riga til boligverstingen i verden på Global Property Guides liste. Nest størst fall i prisene har man registrert i Dubai i De forente arabiske emirater. Her er prisene 49 prosent lavere enn for ett år siden. Nummer tre på listen er Ukrainas hovedstad Kiev, der prisene har falt 26 prosent.

Krisekvartal
Det kanskje mest urovekkende for Rigas del er ikke bare at de topper listen over byer der markedet har kollapset. Det verste er nok at i motsetning til de fleste andre byer på listen, er prisene fortsatt på full fart nedover.

Bare fra første til andre kvartal falt nemlig boligprisene i Riga hele 27 prosent. Nest størst fall i andre kvartal hadde Bulgaria med 9,7 prosents fall (artikkelen fortsetter under tabellen).

  Statistikken tyder ikke bare på at fallet i boligprisene rundt om i verden er i ferd med å stanse opp, men også at mange land er på god vei opp av sumpen.

Og som de fleste som følger med på det norske markedet har fått med seg: Norge er et av landene der boligmarkedet raskest la nedgangen bak seg.

Etter å ha steget kontinuerlig i hele 2009 er boligprisene i Norge nå faktisk nesten like høye som de var før prisene begynte å falle i august 2007.

Les også: Boligprisene kan nå all time high i august

På Global Porperty Guide sin liste er det bare Hong Kong som kan skilte med høyere vekst enn Norge fra første til andre kvartal.

I Norge steg prisene 4,34 prosent, mens i Hong Kong steg prisene 9,68 prosent, justert for inflasjon, ifølge statistikken.

Les også den ferskeste spådommen på utviklingen fremover i Norge: - Årlig boligprisvekst på 5%

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.