Eiendomsmarkedet i Dubai koker igjen etter at luften gikk ut ballongen under finanskrisen i 2008.

Nå frykter Det internasjonale pengefondet (IMF) at overdreven optimisme skal føre til at historien gjentar seg, ifølge CNBC.com.

«Den raske bedringen i enkelte segmenter i eiendomsmarkedet og en rekke lanseringer av nye mega-prosjekter siden slutten av 2012 innen eiendom og turisme borger for en forsiktig tilnærming til politiske beslutninger», uttaler IMF i en melding tirsdag kveld etter et besøk i De Forente Emirater.

Eiendomsprisene har skutt i været i Dubai over det siste året.

Prisene for villa-eneboliger og leiligheter i mellomsegementet var opp 45 prosent i mai sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge CNBC.

IMF foreslår en økning i eiendomsrelaterte avgifter, som kan stagge spekulasjon og som innbringe gode inntekter for araberstaten.

Blant mega-prosjektene som er på trappene er Mohammed Bin Rashid City til flere titalls millarder dollar. Rundt 1500 villaer og en 350.000 kvadratmeter vannpark skal bygges på mindre enn ti år.

Mange av disse store prosjektene utvikles i stor grad av gjeldstyngede statlige virksomheter og lokale banker, ifølge CNBC. IMF mener det er en kilde til bekymring.

«En ny storskala-opplåning i eksterne og lokale markeder for å finansiere ambisiøse eiendoms-og turismeprosjekter bør settes til side for å unngå å sette i gang en ny vekst- og fall-syklus», advarer IMF.

Les også:
Foreldrerush på boligvisninger
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.