Oslo og Stavanger kan vente rundt 30 prosent vekst i boligprisene frem til og med 2015, ifølge de første regionale prognoser fra Pöyry, skriver Dagens Næringsliv.

Samtidig viser tallene at Buskerud, med byer som Drammen, Kongsberg og Hønefoss, vil ha en nesten like sterk prisvekst i årene fremover.

De høye prisene rundt hovedstaden smitter etterhvert til områdene omkring, spår sjeføkonom Roger Bjørnstad.

– Vi tror de høye nivåene i Oslo smitter over på nabofylker, sier Bjørnstad til DN.

Bjørnstad viser til at Drammen var området med den sterkeste prisveksten ifjor, og han regner med at smitte fra hovedstadsområdet vil holde prisveksten høy også i årene fremover.

Vil jevne seg ut
Etterhvert vil andre fylker merke prisstigningen, tror Bjørnstad.

– Mulighetene for å pendle blir større, og boligprisene har en tendens til å jevne seg ut. Vi har sett at Drammen har hatt en veldig sterk boligprisvekst. Vi tror det fortsetter fremover, men at dette smitter over på Vestfold etterhvert, sier Bjørnstad til Dagens Næringsliv.

Lavest prisvekst blir det i Hedmark og andre deler av innlandet samt Østfold og agderfylkene.

For landet som helhet spår Bjørnstad en boligprisvekst på tilsammen 22 prosent frem til 2015.

Den sterke boligprisveksten vil føre til at husholdningene øker sin opplåning markert. Bjørnstad spår at samlet gjeldsvekst vil ta seg opp fra dagens nivå rundt seks prosent til opp mot ti prosent i 2015.

Boligprisutvikling i utvalgte byer

Kilde: Pöyry/Dagens Næringsliv

Se oversikt i Dagens Næringsliv onsdag over forventet endring i boligprisene for hvert av de neste fire årene for alle fylkene i Norge.

Les også: Nordea Markets varsler bråstopp i boligmarkedet

Dette rommet på 14 kvm. gir leieinntekter på 7000 kroner


Førkrakk-temperatur i boligmarkedet


- Boligen gjør deg aldri mer rik
(2010)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.