Tirsdag meldte det New York-børsnoterte rederiet Nordic American Tankers om at selskapet ville hente 110 millioner dollar, tilsvarende 916 millioner kroner, der emisjonen er planlagt til en fastsatt pris på 2,75 dollar per aksje. En kurs som onsdag var ned nesten en fjerdedel siden dagen i forveien.

Aksjen har det siste døgnet falt 27,8 prosent og nådde onsdag sitt laveste nivå noensinne. NAT-aksjen har falt 8,51 kroner siden onsdag.

Familieselskapet High Seas, som Hansson eier sammen med sønnen Alexander, er en av de største aksjonærene i rederiet, med en eierandel på 3,5 prosent av aksjene tilsvarende i overkant av 3,56 millioner aksjer. Etter at aksjen har falt 27,8 prosent det siste døgnet, tilsvarer det et tap på 35 millioner kroner for Hansson sin eierpost i Nordic American Tankers.

Planlegger utvidelse

I meldingen fra selskapet står det at pengene som er hentet ut av emisjonen vil bli brukt til å betale utestående på lån, finansiere ekspansjon av flåten og gå til generelle formål. Det fremgår også at styreleder, stifter og konsernsjef Herbjørn Hansson har tegnet seg for en million dollar.

Meldingen om at selskapet ville gjennomføre kapitalinnhenting gjennom en emisjon kommer bare to uker etter at rederiet varslet om restruktureringer i selskapet. Det er planlagt en utvidelse av flåten med tre nybygg i en salgs-leaseback-avtale med Aker.

Hansson har hentet inn meglerhusene Morgan Stanley, Clarkson Platou, DNB, SEB og Seaport Global Securities som tilretteleggere for emisjonen.

Herbjørn Hansson har tidligere ikke ønsket å kommentere hvorfor selskapet må hente inn 100 millioner dollar i et år hvor det har betalt ut 59 millioner dollar, og viser til børsmeldingen fra selskapet.

Hansson har også tapt store summer på andre investeringer i år, blant annet i Photocure hvor High Seas står oppført som største aksjonær- Så langt i år har Photocure falt 40 prosent.

Torsdag ligger det an til at NAT-aksjen åpner med et par prosents oppgang.(Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Gammeldags jul
Julen var bedre før. Det har den alltid vært.
01:23
Publisert: