- Jeg forbeholder meg retten til å forfølge det på hensiktsmessig måte- det kan medføre erstatningskrav mot deg ØS. Mvh Herbjørn, skriver Herbjørn Hansson i en e-post til Øystein Stray Spetalen gjengitt av Finansavisen.

I en artikkel i Kapital kommer det frem at Hansson flagger nyheten om hvert aksjekjøp med en pressemelding, mens han ikke gjør det samme når han selger aksjer.

Siden 2015 skal Hansson ha sendt totalt ti pressemeldinger om innsidekjøp i Nordic American Tankers, ifølge Kapital. I samme periode skal han ha sendt kun to anonyme «144-fillings» om mulige salg, istedenfor å flagge det på samme måte som sine aksjekjøp.

- Spetalen sa og skrev til meg for kort tid siden at han hadde sendt email om meg/NAT til anonyme kontakter, skriver Hansson i en e-post til Finansavisen om hvorfor han sendte e-posten til Spetalen.

Øystein Stray Spetalen har ikke villet kommentere saken til Finansavisen, men avviser at han har hatt noe med artikkelen å gjøre.

Taper på New York-børsen

Tirsdag meldte det New York-noterte rederiet Nordic American Tankers meldte at de ville hente 110 millioner dollar, tilsvarende 916 millioner kroner, der emisjonen er planlagt til en fastsatt pris på 2,75 dollar per aksje.

Aksjen falt døgnet etter 27,8 prosent og nådde onsdag sitt laveste nivå noensinne. Det tilsvarer et tap på 35 millioner kroner for Hansson sin eierpost i Nordic American Tankers. Sammen med sønnen Alexander eier Hansson familieselskapet High Seas som er en av de største aksjonærene i rederiet med en eierandel på 3,5 prosent av aksjene tilsvarende i overkant av 3,56 millioner aksjer. (Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Tafsefesten
Kjetil Wiedswangs julekalender: På 1700-tallet var julen en fylle- og tafsefest. Så fikk kirken, kongen og Ludvig Holberg nok.
01:15
Publisert: