– Dette er selvfølgelig en vond dag for alle. Selv om det er en variert industriproduksjon i Grenland, vil dette skape vanskeligheter for mange av våre ansatte, sier styremedlem Carl Christiansen i det norske RHI-styret til NRK.

Kun 40 beholder jobben sin etter at konsernet har valgt å legge ned den største av to RHI-fabrikker på Herøya, skriver Varden. Samtlige ansatte har fått tilbud om sluttpakker.

RHI Normaq AS, som produserer ulike typer magnesiumoksid, besluttet for to uker siden å stenge deler av fabrikken, fordi den ikke klarte å konkurrere prismessig med kinesiske produsenter. Samtidig informerte ledelsen om at den skulle bruke to-tre uker på å se nærmere på fremtiden for produksjonen og de ansatte.

Ifølge Christiansen kan fabrikken startes opp igjen dersom situasjonen i markedet tillater det. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:
- Det er mye fokus på frykten for at det kommer mer laks

Lakseanalytiker: - Det brygger opp til en perfekt storm

Kronen er nå 1,75 prosent sterkere enn Norges Bank har sett for seg

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Spice Girls 20 år
Alexandra Gjerpen og Jenny Dellegård deler sine beste minner fra den gangen Spice Girls dominerte hitlistene - for 20 år siden.
01:60
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.