Utdanning og kvalifikasjoner er selvfølgelig viktig for å få jobb.

Men de fleste vet at dette ikke alltid er nok.

I Danmark har Ugebrevet A4 tatt for seg offisielle data fra arbeidsledighetsstatistikkene og fordelt alle ledige på fornavn.

Og da viser det seg at arbeidsledighet i stor grad er knyttet til navn fra innvandrermiljøer med ikke-vestlig bakgrunn, skriver epn.dk.

Heter du Abdirahman, Erol eller Mesut vil du i rundt 15 av 100 tilfeller være arbeidsledig.

Bare fire vestlige navn på topp 100

Hvis navnet ditt derimot er Folmer, Ludvig eller Malthe kan ledighet ifølge Ugebrevet A4 nesten utelukkes.

Av de 100 navnene som oftest går igjen på ledighetsstatistikkene er det bare fire vestlige; nemlig Francis, Cliff, Billy og Keith.

- Når 96 av 100 navn på en liste over de som er mest ledige er innvandrerklingende, kan statistisk diskriminering være en opplagt del av forklaringen, sier spesialkonsulent på Institut for Menneskerettigheder Line Vikkelsø Slot til Ugebrevet A4.

For kvinner er bildet ifølge avisen omtrent det samme. Kvinner som heter Türkan, Songül og Dilek har i gjennomsnitt en ledighet på mellom 17,6 og 21 prosent.

Også kvinner med de vestlige navnene Sandy, Catja og Kamila er høyt på ledighetsoversikten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Danskene er storsvindlere med EU-midler
 

Danmark: - Velferdsstaten er under endring  


  Danske Banks kunder er mindre fornøyd under norsk toppsjef