Det hevder David Wildstein, venn av Christie fra ungdomsskolen. Wildstein hadde ansvaret for trafikkavviklingen på broen da den uten forvarsel ble stengt i fjor høst, ifølge New York Times og Wall Street Journal.

Stengningen førte til et enormt trafikkaos der biler ble stående bom fast i timevis.

Hevnaksjon

Det viste seg etterpå at det var noen av Christies nære medarbeidere som hadde gitt ordre om å stenge broen mellom Fort Lee i New Jersey og New York, som er en av USAs mest trafikkerte.

Grunnen var å hevne seg på ordføreren i Fort Lee, som tilhører Demokratene, for at han ikke ville støtte Christies kampanje for å bli gjenvalgt ifjor.

Ifølge Wildsteins advokat Alan Zegas kom beslutningen om å stenge broen fra Christie-administrasjonen selv, og Zegas og Wildstein hevder guvernør Christie visste om det.

- Det finnes beviser som viser at Christie hadde kjennskap til planene om stengingen av broen i den perioden broen var stengt, i motsetning til hva guvernøren sa offentlig under en to timer lang pressekonferansen, skriver Zegas i et brev til myndighetene.

Presidentambisjoner

Christie har flere ganger avvist at han visste til brostengingen som forårsaket trafikkaos i Fort Lee fire dager i september ifjor. Han har imidlertid medgitt at hans nærmeste rådgivere kan ha vært innblandet i beslutningen om å stenge broen, og han ga selv en av sine nærmeste sparken.

Ambisjonen til Christie om å bli Republikanernes presidentkandidat i 2016 har fått seg en knekk etter avsløringene av skandale, som har fått kallenavnet «Bridgegate».

Statsadvokaten i New Jersey kunngjorde i begynnelsen av januar at saken skal etterforskes rettslig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.