Det sier konsernsjef Jon Erik Engeset i Hexagon.

-Det er konkrete muligheter vi ser på med tanke på oppkjøp. På den ene siden skal vi styrke teknologiinnholdet i produktene våre, på den andre siden har vi interesse av å styrke oss geografisk. Vi er veldig sterke i Nord-Amerika og Europa, men skal styrke oss betydelig i Asia og Sør-Amerika, og da kan oppkjøp være aktuelt, sier Engeset.

Han tror oppkjøp kan være «utløsende» for vekst.

-Selvfølgelig kan vi bygge opp ting selv, men det tar lengre tid, sier han.

Selskapet kommuniserte på kvartalsrapportpresentasjonen at de tror 2015 vil ha betydelig svakere vekst enn 2014.

-Vi venter fortsatt vekst, men den vil nok være mer moderat i 2015. Samtidig venter vi en veldig sterk vekst i 2016 og fremover. Men vi er i et prosjektbasert marked og bildet kan endre seg allerede i andre halvår 2015, sier Engeset, som understreker at oljeprisen for tiden skaper mye usikkerhet.

-Det sitter en del beslutningstakere og regner og orienterer seg for å finne ut hva som er riktig beslutning. Når de er ferdige med det tror jeg de kommer tilbake til oss, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.