Hillary Clinton går løs på økonomiske ulikheter og direktørlønninger i sin nye kampanje for å bli USAs president.

Clinton offentliggjorde søndag at hun ønsker å bli valgt som Demokratenes kandidat til presidentvalget i 2016.

I en epost som er sendt ut til støttespillere slår hun fast at den amerikanske gjennomsnittsfamilien har store økonomiske utfordringer. En direktør tjener i gjennomsnitt 300 ganger det en vanlig arbeider får i lønn.

Reuters skriver at det så langt er få overraskelser i den nøye regisserte valgkampanjen, og at skiftet i retningen av å rette søkelys mot økonomiske forskjeller, var ventet.

- Dytt fra venstresiden

– Det hun sier om økonomi og jobb appellerer til den brede middelklasse. Man kan si at det er kvinnene og minoritetene som må mobiliseres om hun skal bli valgt, sier Anne Mørk, som har doktorgrad i amerikanske studier ved Syddansk Universitet, til Ritzau.

– Man kan definitivt se et dytt fra venstresiden i partiet, noe som er bra, sier Jared Milrad, en av Clintons støttespillere, som også er med på videoen der Clintons kandidatur lanseres.

Hillary Clinton starter sin valgkampanje tirsdag i den viktige svingstaten Iowa. Delstaten er første stedet som holder primærvalg, der det stemmes over hvem som skal bli presidentkandidat for Demokratene og Republikanerne.

 

Les også: Rubio: – Tiden inne for et nytt amerikansk århundre

 

Republikanere med kraftig skyts mot Clinton  

Hillary Clintons navn «overalt» på sosiale medier  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.