Hillary Clinton snakket om samhold i sin landsmøtetale og sier USA står ved et veiskille. Torsdag aksepterte hun nominasjonen som demokratenes presidentkandidat.

– Oppgjørets time er kommet. Mørke krefter ønsker å rive oss fra hverandre. Tilliten og respekten som knytter oss sammen er tynnslitt. Nå er det opp til oss om vi skal jobbe sammen, så vi kan få det bedre sammen, sa Clinton i talen sin på landsmøtets siste dag i Philadelphia ifølge NTB.

– Donald Trump vil at vi skal frykte fremtiden og hverandre, men da vil jeg minne om Franklin D. Roosevelts ord: Det eneste vi har å frykte, er selve frykten.

- Kan ikke bli mer oppglødd

- Dette betyr alt for oss! Alt! Vi har ventet på denne dagen siden 2008, da Obama slo Hillary. Nå sender han fakkelen videre, sier Angel Brummer fra Texas.

Laura Spanjian og Angel Brummer jubler etter at Hillary Clinton aksepterte nominasjonen som demokratenes første kvinnelige presidentkandidat natt til fredag.
Laura Spanjian og Angel Brummer jubler etter at Hillary Clinton aksepterte nominasjonen som demokratenes første kvinnelige presidentkandidat natt til fredag. (Foto: Morten Bertelsen)
 

Hun kastet seg om halsen på venninnen Laura Spanjian mens konfetti og ballonger strømmet fra taket og Clinton omfavnet ektemannen Bill Clinton på scenen etter å ha holdt sitt livs tale i Philadelphia i natt.

-Jeg kan ikke bli mer oppglødd eller gladere! sier Brummer.

Viktigste talen

Stemningen var elektrisk da Hillary Clinton entret scenen rundt klokken 4.30 norsk tid.

Hun er kanskje klodens mest kjente kvinne, men måtte få velgerne til å se på henne med friske øyne.

Mange velgere misliker henne intenst etter tre tiår i medienes søkelys. De mener hun virker uærlig, kald og kynisk kalkulerende.

Men natt til fredag ble Hillary Clinton fremstilt som en omsorgsfull mor og utrettelig forkjemper for barn og familiers rettigheter.

New York-ordfører Bill de Blasio, som var valgkampsjef da Hillary Clinton ble innvalgt i Senatet i 2000, mener partifellen traff innerblink.
New York-ordfører Bill de Blasio, som var valgkampsjef da Hillary Clinton ble innvalgt i Senatet i 2000, mener partifellen traff innerblink.
 

Talen var uten sidestykke den viktigste hun har holdt. Og bestod med glans, mener New Yorks ordfører Bill de Blasio:

-Hillary traff ballen perfekt og slo den langt utenfor arenaen, sier de Blasio.

Chelsea hyllet moren

Datteren Chelsea fikk æren av å introduserte moren, førstedamen og utenriksministeren for landsmøtedelegatene.

Chelsea fortalte om moren som la igjen håndskrevne kort, ett nytt for hver dag, når hun måtte på jobbreise mens Chelsea var barn.

-Hun har sloss for barn og familier hele sitt liv, sa Chelsea.

Knapt et sete var å oppdrive i hallen med plass til 19.500 personer i Philadelphia.

Bernie Sanders-supporterne var lett synlig med sine selvlysende t-skjorter. De buet og ropte under hele talen, men ble raskt overdøvet av taktfaste «Hillary! Hillary! Hillary!»-rop.

-Vi er Bernie-tilhengere, men har lagt nominasjonskampen bak oss. Vi kan leve sammen som en stor familie. Den ene utelukker ikke den andre, sier Stephanie Markstein som jublet sammen med Patti Rose fra Pennsylvania.

Les også:  Bloomberg om Trump: - Kjenner igjen en svindler når jeg ser en
 

Å forstå de sinte dnPlus (DN+)

Trakk linje fra terrorister til Trump dnPlus (DN+)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.