Den mest gledelige nyheten fra Mercedes denne høsten, blir neppe den mest solgte modellen fra det tyske prestisjemerket. Til gjengjeld er stasjonsvognutgaven av luksuscruiseren CLS noe av det penere i sitt slag i den automobile verden.

Under det velklingende navnet CLS Shooting Brake debuterte bilen i sommer. Som originalbetydningen av navnet tilsier er den nye Mercedesen kapabel til å frakte et jaktlag med utstyr, men på en svært elegant måte. Og ikke minst raskt, spesielt i avbildede AMG-versjon.

Under panseret på toppmodellen CLS 63 AMG Shooting Brake finner vi den etterhvert så velkjente V8-motoren på 5,5 liter med 525 hestekrefter og et dreiemoment på 700 newtonmeter. Skulle ikke det holde, finnes også en "Edition 1" -utgave med 27 ekstra hestekrefter og 100 newtonmeter mer i dreiemoment. Da akselerere jaktlaget fra null til 100 km/t på fattige 4,3 sekunder. (tidelen mer med standardutgaven).

Les vår test av den "ordinære" CLS 63 AMG her: Forrykende eleganse fra Mercedes

 

Stasjonsvognen kan laste opptil 1550 liter i bagasjerommet, og med baksetene i bruk er det plass til 590 liter. Bilen kommer selvfølgelig også i mer normal-motoriserte utgaver. I den folkelige gaten finner man en firesylindret dieselmotor på 204 hestekrefter som burde kunne gjøre prisen spiselig for noen kunder også her på berget. Sedan-modellen har med denne motoren en startpris på 736.000 kroner. Med et stasjonsvogntillegg på kanskje 50.000 kroner kan vi håpe på en pris under 800.000 kroner, riktignok uten særlig til utstyr.

AMG-modellen blir neppe priset under to millioner, men til gjengjeld får du kanskje verdens vakreste stasjonsvogn med en motor og lyd som virkelig står i stil. Hittil i år er det registrert 42 nye CLS i Norge. Stasjonsvogn-versjonen kommer sannsynligvis ikke til å gjøre seg gjeldende på statistikkene før til neste år.

For de fleste av oss forblir CLS en drøm, men likevel trenger ikke drømmen om en lekker Mercedes være helt i det blå. Den helt nye, og lekre A-klassen debuterer på norske veier i september. Da blir det mulig å skaffe seg en Mercedes som ser tøff ut til godt under 300.000 kroner.

Se video fra vår testkjøring av CLS 63 AMG:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.