Petter A. Stordalen kjøper storhotellene Skt. Petri og Vesterbro i København samt Amaranten i Stockholm i en milliardhandel som samtidig redder Stordalens hardt pressede konkurrent Asmund Haare i First Hotels.

- Vi har en ambisjon om å være nummer én i samtlige store skandinaviske byer. Nå er vi enda ett skritt nærmere med å realisere den drømmen, sier Stordalen.

Haare og hans gjeldstyngede First Hotels sitter igjen med en gevinst på over en halv milliard norske kroner etter avtalen.

LES OGSÅ: Vil bygge hotellgondol - Stordalen ler

- Vi er meget godt fornøyd med å få denne avtalen på plass. Salget medfører at vi kan bokføre en gevinst på over en halv milliard norske kroner, sier Haare, styreleder i Flying Elephant som eier Host Hoteleiendom og First Hotels.

Asmund Haare og hans First Hotels har vært ute å kjøre økonomisk i flere år og har slitt tungt med å refinansere en gjeld på 1,7 milliarder svenske kroner med pant i de tre hotellene. Han har forsøkt å selge dem flere ganger uten hell. Nå får han etter det Dagens Næringsliv forstår fylt opp kassen i eiendomsselskapet Flying Elephant med en gevinst på over 500 millioner kroner, noe som gjør at Haare også kan betale gjeld han har på andre hotelleiendommer og vil stå langt bedre rustet i konkurransen med blant andre Stordalen.

Men Haare mister altså samtidig de beste hotellene han har.

LES OGSÅ: Gransker SAS for ulovlig statsstøtte

Rema klar til å overta ICAs butikker i nord (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.