Mange har allerede musikksamlingen sin på mobilen, eller strømmer det man ønsker for øyeblikket fra nettet. Og man lytter ikke bare hjemme, men på toget, bussen og når man er ute og går. Den mest spennende utviklingen er at man slipper ledningen, og kjører via Bluetooth. Det har blitt alt mer lettvint og pålitelig, samtidig som prisene har gått ned. I denne testen ligger prisnivået rundt 1.000-2.000 kr. Skulle vi ha lagt prisen lavere, hadde vi havnet i budsjettsegmentet med skjøre hodetelefoner med dårlig lyd.

 

AKG Y50BT

Vellydende kvalitetshodetelefoner

AKGs hodetelefoner føles både velbygde og bekvemme, og har en utmerket lydkvalitet.

I denne prisklassen forventer man seg kompromisser, men Y50BT har få. De har kostet på seg metall hvor andre har plast, og til tross for en veldig foldbar design, føles de robuste og pålitelige. Dessuten tar de liten plass i bagasjen. De føles bekvemme på hodet, og de er lette å håndtere, takket være tydelige knapper. Men fremfor alt låter de skikkelig bra, uten å bli kjedelige. For en gangs skyld kan man få detaljer i roligere musikk og engasjement i musikk med tyngre bass.

 

 

Audio Technica ATH-SR5BT

Nøytrale med lang spilletid

Audio Technica har en overraskende raffinert lyd, men er litt upraktiske.

Problemene med Audio Technicas hodetelefoner er først og fremst det praktiske. Det er synd at de ikke kan foldes sammen enda mer, og multifunksjonsknappen på den ene klokken er litt for komplisert. Dessuten blir ørene litt svette og ømme om man lytter veldig lenge. Derimot er hodetelefonene meget velbygde, og vi liker utseendet på den hvite modellen. Men fremfor alt er lyden meget bra for et par trådløse hodetelefoner. Vil man ha maksimalt volum og pumpende bass, må man imidlertid holde seg borte.

 

 

JBL Everest 300

Smarte, men klumpete

Det er fiffig å kunne dele musikken med kompisen, men lyden imponerer ikke.

Everest 300 er et par skikkelige hodetelefoner, som derfor tar opp litt plass i vesken. Deres partytrick er at en kompis kan koble sine Bluetooth-hodetelefoner til dem og lytte på samme musikk. Betjeningen er også bra, med tydelige knapper. Dessverre er lyden også like klumpete og freidig som hodetelefonene, noe som gjør at bare de verste festløvene blir fornøyde. Om man vil lytte på litt mer krevende musikk og faktisk nyte det, må vi anbefale at man i stedet kjøper noen av de mer påkostede JBL-modellene.

 

 

Marshall Major II BT

Basstunge med lang spilletid

Marshalls første trådløse hodetelefoner er så praktiske og basstunge som man kan ønske seg.

Major II Bluetooth er et par velbygde og praktiske foldbare, trådløse hodetelefoner. De blir enda mer praktiske på reisen med den meget sjenerøse batteritiden. De sitter deilig på hodet, og er enkle å bruke. Som ventet spiller de skjorten av en med rockemusikk, men klarer seg litt dårligere med akustiske stykker. Men det har de på den andre siden aldri gitt seg ut for å være gode på. Dette er et par pene og tøffe hodetelefoner for like tøffe typer. Party on!

 

 

Philips SHB8850NC

Støyfrie og kompakte

Er man villig til å kompromisse litt med lyden, kan man faktisk få støyredusering på kjøpet.

Flyr man iblant, er det forlokkende å skaffe seg et par påkostede støyreduserende hodetelefoner. Men om man ikke helt har det budsjettet, kan Philips hodetelefoner være et alternativ. Man må imidlertid kompromisse litt med lydkvaliteten, men på flyet hører man likevel ingen detaljer. Imidlertid bør man begrense seg til kortere reiser, da de kan bli litt ubekvemme å ha på i lengden. Vi er også litt tvilsomme til byggekvaliteten, samt at betjeningen med alle knappene ikke er den enkleste.

 

 

Pioneer SE-MJ771BT

Skikkelige og basstunge

Velbygde hodetelefoner som sitter godt, men dundrende bass gjør at de ikke passer alle.

Med Pioneers hodetelefoner får man akkurat det som står på esken, nemlig hodetelefoner for Bass Heads. Vil man ha øredøvende lydnivå og en bass som gjør at hodet vibrerer, må man definitivt lytte på dem. Imidlertid er det på bekostning av resten av musikken. Hodetelefonene er skikkelige og føles robuste, men det gjør også at de tar plass i bagasjen. De har godt med stopping, og føles bekvemme selv ved lengre lytting, og har et batteri som klarer nettopp det. Kontrollene er tydelige, noe som gjør dem lette å bruke.

 

 

Plantronics Backbeat Sense

Smidige og funksjonsspekkede

Nette og brukervennlige hodetelefoner med funksjoner som imidlertid ikke passer bassfanatikere.

Takket være det selvjusterende hodebåndet, de myke putene og den lave vekten er dette blant de få hodetelefonene man kan ha på over lengre tid. De har også unike funksjoner, som å pause musikken når man tar dem av, samt å finne en forsvunnet hodetelefon ved hjelp av appen. Lyden er nøytral, som gjør at det fungerer med mange musikkstiler samt tiltaler lydfantaster. Man kan også dra på volumet ganske høyt. Derimot er ikke bassen spesielt kraftfull, som kan gjøre at de låter for tamt for noen.

 

 

Sony MDR-XB650BT

Kraftfulle og bassdundrende

De beste hodetelefonene for dem som vil ha pumpende bass, men ikke noe for mer balansert lytting.

Hodetelefonene er lette og behagelige slik at man kan lytte over lengre tid, og har et batteri som håndterer det med god margin. Dessverre får man ingen back-up i form av ledning om man skulle ha glemt å lade dem. Vil man ha et party på hodet med øredøvende volum og pumpende bass, er det Sonys hodetelefoner man må velge. Men dessverre er bassen så dundrende at man ikke kan nyte noen annen type musikk. Det er synd at man ikke kan velge å dempe bassen slik at de kunne tiltale flere lyttere.

 

 

UrbanEars Hellas

Tøffe og lekre

Urbanears vaskbare treningshodetelefoner Hellas har bra komfort og en helt grei lyd.

De utseendevekkende Hellas kan fås i mange farger, og er veldig rett laget for å brukes utenfor hjemmet. Den svettsikre designen gjør dem nemlig passende til trening, og alt stoff er vaskbart. De er lette å ha på hodet, og den smarte touchkontrollen på den ene klokken gjør håndteringen enkel. Lyden er tilstrekkelig for at man skal kunne bruke dem både på vei til jobben og på treningsstudioet etterpå. Men man må huske å lade dem, da det ikke finnes noen ledning å bruke i nødsfall.

 

Les flere tester fra DN her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.