Luksusmøbelprodusenten Hødnebø AS i Risør er konkurs. Dermed mister 22 ansatte jobben.

- Vi klarte ikke å få til en akseptabel avtale med dem som var interessert i å overta. Da valgte vi å melde oppbud, sier Morten Kristian Tunge til Fædrelandsvennen. Han har vært fungerende administrerende direktør i Hødnebø AS siden de varslet kreditorene om gjeldsproblemene sine i februar.

Den samlede gjelden for Hødnebø-selskapene er på rundt 50 millioner kroner. Hødnebø AS har den største gjelden, på circa 30 millioner kroner.

Ifølge Tunge er det produksjonsselskapene i Hødnebø-gruppen som legges ned. Butikkene drives av andre selskap, og vil derfor ikke bli direkte rammet av konkursen.

I forrige uke forberedte selskapet seg på konkursen ved å bytte navn fra Hødnebø AS til Hurlum AS. Dermed er det ifølge Fædrelandsvennen formelt sett Hurlum som går konkurs, og nye eiere kan hente opp igjen Hødnebø-navnet.

Hødnebø produserer møbler av den mer kostbare typen, og ble hardt rammet av finanskrisen. De prøvde å lansere seg i USA, men uten hell. I tillegg ble noen av selskapets viktigste utsalgssteder i Oslo stående tomme for Hødnebø-møbler da en franchiseholder trakk seg i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

Men selv om møbelselskapet Hødnebø nå er konkurs, tror Tunge at det fortsatt vil være mulig å kjøpe Hødnebø-møbler i fremtiden.

- Men hvor de eventuelt vil lage dem, det vet ikke jeg, sier han til avisen.

Les også:
Hødnebø-møbler tilbake i produksjon
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.