Han starter i stillingen fra august og overtar etter Sven Ombudstvedt.

Egil Hogna har jobbet for Yara siden 1999 og er for tiden basert i Frankrike med ansvaret for Business Unit Mediterranean med årlig omsetning på om lag 800 millioner dollar.

- Jeg er glad for at Egil kommer inn i toppledelsen som finansdirektør. Han har omfattende erf#229 fra forskjellige finans- og ledelsesstillinger i Yara og hadde en sentral rolle i både omstillingen og børsnoteringen av Yara. Dessutten har han kjennskapen til både selskapet og industrien som kreves for at selskapet skal kunne fortsette sin positive utvikling, sier konsernsjef i Yara International, Thorleif Enger, i en melding.

En rekke lederjobber
I løpet av sine ni år i Yara og tidligere Norsk Hydro har Egil Hogna hatt en rekke lederjobber, inkludert ansvaret for Investor Relations i forbindelse med børsnoteringen av Yara (2004-2006) og konserncontroller under Agri Turnaround (1999-2001). Han har også jobbet for Hydro Aluminium, og før han begynte i Norsk Hydro var han konsulent for McKinsey & Company.

Egil Hogna er sivilingeniør i Industriell Økonomi fra NTNU og har også en MBA fra INSEAD i Frankrike.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.