Alltid gøy for HELP å vinne over Protector Forsikring, ikke bare i retten. Men også med 16 sek i Holmenkollstafetten!  Med hashtaggen ekteglede, postet Johan Dolven i forsikringsselskapet HELP Forsikring denne tweeten på journalistens twitterkonto lørdag ettermiddag.

I torsdagsutgaven av DN Aktiv skrev vi om Protector Forsikring og deres forbredelser til Holmenkollstafetten. Lørdag ble de altså slått av en av sine argeste konkurrenter, men klarte likevel å nå målet med å komme blant topp 100. Med elitelaget Sprekere endte de på en 59. plass som er en klar forbedring fra fjorårets 136.plass. Andrelaget Sprek endte på en 1063 plass sammenlagt.

Til sitt forsvar svarer Karin-Therese Nanseth på vegne av Protector.

- Vi vil gratulere HELP så mye med de 16 sekundene. Vi fokuserte ikke på de i år, men gleder oss til å gjøre det neste år, sier Nanseth i en sms til DN i dag.

Johaug slo Bjørgen

Marit Bjørgen og Therese Johaug stilte begge på klatreetappen. Førstnevnte løp den to ganger for henholdsvis ASKO Agder og Aktiv mot Kreft. Bjørgen endte på tiden 07:40 for Aktiv Mot Kreft, og på 07:20 for Asko Agder, mens lagveninnen Johaug forsvarte tittelen som klatredronning og endte på tiden 07:06 for Asko Norge. Etappen var på 1790 meter og består av mye stigninger. Beste tid på denne etappen var det imidlertid Bjørnar Lillefosse fra idrettslaget Gular som sto for, med tiden 05:41.

For ASKOS konsernlag pigget Birgit Skarstein inn til en 202.plass på tiden 2.23 på sisteetappe.

Tjalve IK og Vidar SK vant

Osloklubbene Tjalve IK og SK Vidar stakk av med seieren i årets stafett på henholdsvis herre og kvinnesiden, med tidene 50:06 på Tjalve og 1:00:01 på SK Vidar.

På herresiden hadde store deler av langrennslandslaget teamet opp for Skogn IL, hvor blant annet Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning stilte til start. DN har ikke lyktes å komme i kontakt med laget for enkelttider, men laget endte på en 2. plass i klassen F2 menn senior, med sluttiden 54:21.

Rekorddeltakelse

Før helgen meldte arrangøren om en rekordpåmelding med 3100 påmeldte lag. Deltagelsen endte på 2573 fullførte lag, som er en soleklar rekord. I singelklassen ble det også rekorddeltakelse med 90 fullførte. Arrangør Vegard Henriksen i Tjalve IL kan ikke peke på en enkeltgrunn til rekorddeltagelsen, men godt vær og tidspunkt kan ha vært avgjørende.

- I fjor falt løpet på helgen etter Kristi Himmelfartsdag, og det kan ha påvirket fjorårets deltagelse i negativ retning, men det er vanskelig å si, sier Henriksen.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.